Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: még Pep Segura is kiborult de Jongtól

Az idei esztendő talán legnagyobb sikertörténete az Ajax menetelése a Bajnokok Ligájában. A holland együttes talán legfényesebb csillaga az a Frenkie De Jong volt, akire még a tavasszal le is csapott az FC Barcelona. Most egy kicsit beláthatunk a kulisszák mögé!

Frenkie de Jong nem kevesebb, mint 75 millió euróért igazolt idén nyáron a LaLiga címvédő FC Barcelonába. A 22 esztendős holland középpályás alapembernek számít a katalán sztárcsapatban, amely nagyon lassan kezd csak belelendülni az idei szezonba.

De Jong az ingadozó formájú Barca ellenére is boldog lehet, hát még azok a személyek, akik minden követ megmozgattak a klubcseréje érdekében. A 11-szeres válogatott játékost több szakember is támogatta (természetesen nem kevés jutalékért cserébe) abban, hogy végül a Barcához igazoljon. Pedig de Jong kegyeiért a Juventus, a Manchester City és a Paris Saint-Germain is bőszen sorba álltak.

De Jong egyik képviselője, Hasan Cetinkaya a svéd Aftonbladetnek nyilatkozott a minap:

„Ez egy igazi háború volt, ahol a PSG, a Manchester City és a Juventus szinte mindent megtett, hogy Frenkiet megszerezzék. De a Barcelona volt mindig a kedvence, ahol ott van a labdarúgás DNS-e. A barcelonai sportvezetők annyira megkönnyebbültek, hogy az akkor sportigazgató, még sírva is fakadt, mihelyst aláírták a dokumentumokat. Óriási nyomásnak volt kitéve a megállapodás végrehajtására. Amikor vége volt, mindannyian elmentünk ünnepelni egy étterembe a hegyekben. Megittuk a legjobb spanyol bort, ettünk egy fantasztikus steaket, és mindenki boldogan nevetetett.”

– újságolta el az ügymenet végkifejletét, a török szakember.