Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botrány Szaúd-Arábiában! De akkor hol rendezik meg a spanyol szuperkupát?

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) a következő napokban jelentheti be, hogy hol fogják megrendezni az első új lebonyolítású spanyol szuperkupát.

(fotó: marca.com)

Az első új lebonyolítású spanyol szuperkupát 2020. január 8. és 12. között rendezik meg, de még nincs meg a torna helyszíne. A lehetséges helyszínek között szerepel Szaúd-Arábia, Qatar, az Amerikai Egyesült Államok, Kína és India is. Az eredeti tervek szerint Szaúd-Arábiában lett volna a torna, de miután a FIFA és az UEFA illegális közvetítésekkel vádolta meg az országot nem szívesen vinnék oda a spanyol szuperkupát.

“Szeretnénk olyan országban játszani, ahol a jogok mindenki számára biztosítottak. De ennek ellenére, azt fogjuk tenni, amit mondanak, részt veszünk a tornán bárhol is kerül megrendezésre. Még egy kicsit várnunk kell arra, hogy kiderüljön, hogy hol fogunk játszani. Mindannyian ismerjük a Szaúd-Arábiában jelen lévő problémákat, ahol még az alapvető emberi jogok sem biztosítottak, ráadásul az illegális sportközvetítések, vagyis a kalózkodás is komoly gondot jelent. Nem lenne okos dolog ott rendezni a spanyol szuperkupát.” – nyilatkozta Clemente Villaverde az Atletico Madrid elnökségi tagja.

A kormány és a LaLiga szerint is más helyszínt kell keresni. Jelenleg az USA tűnik a legesélyesebbnek, ahová már régóta szeretnének spanyol bajnoki találkozókat vinni. Így ha nem is bajnoki mérkőzésen, de komoly téttel bíró spanyol szuperkupa mérkőzések keretein belül láthatnák élőben Messiéket és Hazardékat az amerikai nézők. Ráadásul három mérkőzést is megnézhetnének, hiszen az idei szezonban először négy csapat vív meg a szuperkupáért. A végső győztes a Barcelona, a Valencia, az Atletico Madrid és a Real Madrid közül fog kikerülni.