Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Portugália is bejelentette selejtezős keretét

Fernando Santos portugál szövetségi kapitány megnevezte azt a 25 játékost, akikkel nekivág az Európa-bajnokság következő selejtezőkörének. 

Forrás: portugalinews.eu

A regnáló Európa-bajnok is bejelentette a keretét a következő selejtezőkörre. Az alapemberek és természetesen Cristiano Ronaldo is mind meghívást kaptak Fernando Santos szövetségi kapitánytól, az előző kerethez képest viszont most ott lesz a Leicester védője, Ricardo Pereirra, illetve ismét válogatott mérkőzésen szerepelhet az idén az Eintracht Frankfurban játszó André Silva is.

Kimaradt azonban a keretből a Manchester City nyári igazolása, Joao Cancelo, aki amióta csatakozott az angol klubhoz, mindössze 2-2 meccset játszott a bajnokságban és a BL-ben, de csak egyszer játszotta végig a 90 percet. Ugyanígy nem kapott meghívót Renato Sanches sem.

Portugália nem kezdte jól a selejtezőket, hiszen két döntetlennek nyitott, azóta viszont már feljöttek a B-csoport második helyére úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak az ellenfeleiknél.

Cristiano Ronaldóék október 11-én játszanak Luxemburg ellen a lisszaboni José Alvalade stadionban, majd október 14-én Kijevbe utaznak, hogy megmérkőzzenek a jelenlegi csoportelső Ukrajnával.

Portugália 25 fős Eb-selejtezős kerete:

Kapusok: Beto (Göztepe), José Sá (Olympiakosz), Rui Patrício (Wolverhampton).
Védők: Ricardo Pereira (Leicester), Nélson Semedo (Barcelona), José Fonte (Lille), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Benfica), Rúben Semedo (Olympiakosz), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Mário Rui (Napoli)
Középpályások Danilo Pereira (FC Porto),  Rúben Neves (Wolverhampton), William Carvalho (Betis), Bruno Fernandes (Sporting), Joao Mario (Lokomotiv Moszkva), Joao Moutinho (Wolverhampton), Pizzi (Benfica)
Támadók: Bernardo Silva (Manchester City), Bruma (PSV), Goncalo Guedes (Valencia), Rafa Silva (Benfica), André Silva (Eintracht Frankfurt), Cristiano Ronaldo (Juventus), Joao Félix (Atlético Madrid).