Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lovrencsics: “Az ilyen élmények miatt lettem labdarúgó”

A Fradi csapatkapitánya nyilatkozott a Ludogorec elleni Európa-liga találkozó előtt, kitért a mérkőzésre, az ellenfélre, és ejtett néhány szót magánéletéről is.


A Ferencváros a Ludogorec együttesét fogadja ma este 18:55-kor a Groupama Arénában, az Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Az ilyenkor szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, Lovrencsics Gergő adott nyilatkozatot. A “zöld-fehérek” csapatkapitánya elmondta, hogy sokat kivesz az utazás és a heti két meccs a gárdából, de egész egyszerűen nem lehetnek fáradtak az ilyen összecsapásokon. Továbbá részletezte, hogy előnyük származik az előző két találkozójukból, hiszen így kiismerhették őket.

“Még nem szabad dobálózni olyan szavakkal, mint a továbbjutás, hiszen még csak egy mérkőzést játszottunk. Azt viszont elmondhatom, hogy minden egyes meccs egy ünnep a számunkra, mivel hosszú idő után kerültünk újra egy nemzetközi kupa csoportkörébe. Minden játékos, a klub vagy éppen a szurkolók is szeretnék megmutatni magukat. Ahhoz kell néhány mérkőzés, hogy ilyen szavakat használjunk. Most egyelőre élvezni kell a játékot. Ezért is lettem labdarúgó, hogy ilyen csodálatos meccseket játsszak. Természetesen szeretnénk nyerni és akkor akár a továbbjutáshoz is közelebb kerülhetnénk. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk és biztosan egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a két Bajnokok Ligája-selejtező. A bolgárok biztosan revánsot akarnak venni, de állunk elébe, felvesszük a kesztyűt és harmadjára is nyerni szeretnénk. Személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen sok fronton szerepelhetek, mint az NB I, a nemzetközi porond vagy éppen a válogatott. Most egy nehéz időszakban vagyunk, de szerencsére a családom személyében olyan háttér áll mögöttem, akik mindenben támogatnak. Nagy erőt ad a két kisfiam is, már csak azzal is, hogy amikor hazaérek, akkor szaladnak hozzám. Nagyon büszke vagyok, hogy a Fradival elértük a csoportkört, és ilyenkor, egy ilyen erőltetett sorozatban egyszerűen nem érzek fájdalmat, fáradtságot, hiszen ezek a mérkőzések, főleg a hazai összecsapások még inkább motiválnak. Nagy a felelősség rajtunk, hiszen mi egyedül képviseljük most Magyarországot a nemzetközi porondon. Nagyon szeretnénk bizonyítani, hogy látva a selejtezős párharcainkat igenis érett csapat vagyunk és jó eredményeket érhetünk el az UEL-ben. Tudjuk róluk, hogy edzőváltás volt náluk és más játékosok alkotják már a kezdőcsapatot, ennek köszönhetően pedig sok sikert értek el hazájuk bajnokságában és ugye a CSZKA Moszkvát is kiütötték. Annyi előnye van az előző két BL-meccsünknek, hogy egyénileg jól ismerjük őket. Azt a tapasztalatot, amelyet megszereztünk ellenük az egy az egy elleni párharcokban, a csapatmozgásaikban, ezeket használhatjuk. Azt, hogy csapatszinten mennyit változtak, azt majd a pályán megtapasztaljuk és csak is teljes koncentrációval tudjuk majd semlegesíteni. Van bennük bizonyítási vágy, de a rohamjaikat állnunk kell, ugyanakkor nekünk is erős csapatunk van, sokat fejlődtünk és ezt szeretnénk megmutatni csütörtök este” – nyilatkozta Lovrencsics a fradi.hu-nak.