Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona máris kirúgta Victor Valdest – hivatalos

Az FC Barcelona hivatalosan is megerősítette, hogy már nem Victor Valdes az U19-es csapat edzője.

Forrás: AS

A Barcelona ma hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy menesztették korábbi kapusukat, Victor Valdest az U19-es A-csapat éléről. Az okról nem hoztak le hivatalos információt, de a spanyol sajtó úgy tudja, hogy azért rúgták ki, mert az elmúlt napokban csúnyán összeveszett Patrick Kluivert utánpótlás-igazgatóval. A helyére Franc Artiga érkezett, aki eddig az U19-es együttes B-csapatának edzője volt.

A katalán Mundo Deportivo szerint a vita alapja a csapat formációja volt, mivel a holland azt akarta, hogy 4-3-3-ban játszanak a fiatalok, míg Valdes a 4-4-2-t preferálta, de a hírek szerint a csapat összeállításába is bele akart szólni Kluivert. Emellett a holland nyomatékosította a korábbi kapusnál, hogy ahogy a B-csapatnál, úgy az U19-eséknél alá kell rendelni játékrendszert az első csapatnál hosszú évek óta alkalmazott filozófiának, hogy a játékosok később a felnőtt keret segítségére lehessenek. Végül, a hírek szerint Valdes nem volt hajlandó szerepeltetni azokat a labdarúgókat, akik a B-csapattal együtt edzettek.

Valdest júliusban nevezték ki az utánpótlás csapat edzőjévé, de nem volt hosszú életű az ismételt karrierje a Barcelonánál.