Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bizonyítékokkal fellebbez a Barcelona Dembele piros lapja miatt

Ousmane Dembelét a vasárnap esti Sevilla elleni bajnokin állították ki azonnali piros lappal a bíró szidalmazásáért, a Barcelona viszont fellebbez az ítélet ellen.

Forrás: sport.es

Szerdán ül össze a LaLiga fegyelmi bizottsága, hogy megbeszéljék Ousmane Dembele ügyét, miután a Barcelona fellebbezett a bajnokságnál a piros lapja miatt.

A francia támadót a 88. percben állították ki azonnal, miután a Mateu Lahoz előtte szintén piros lappat jutalmazta Ronald Araujo szabálytalanságát. Dembele emiatt reklamált a játékvezetőnél, aki ezt egy kiállítással jutalmazta.

jegyzőkönyv szerint a támadó rossz bírónak nevezte Mateu Lahozt, a spanyol Marca viszont itt megjegyezte, hogy az ilyen kijelentésekért is legalább kétmeccses eltiltást jár. Ez nagyon nem jönne jól a katalán gárdának, mert így a franciának ki kellene hagynia az El Clasicót is. A Barcelona ezért fellebbezett, és bizonyítékokat visz a fegyelmi bizottság elé, illetve Araujo eltiltását is megvétózzák.

A Barca vezetőedzője, Ernesto Valverde a mérkőzés után azzal próbálta védeni játékosát, hogy nem érti, hogy mivel bánthatta meg Lahozt, mivel Dembelének komoly gondjai vannak a spanyol nyelvvel…Ez a “bizonyíték” viszont nem biztos, hogy meg fogja állni a helyét a tárgyaláson.