Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: menesztette edzőjét a sereghajtó – HIVATALOS

A hétfő esti órákban az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyében utolsó helyen szerénykedő Sampdoria csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy felmentette a munkavégzés alól vezetőedzőjét…

Eusebio Di Francesco a nyáron került kinevezésre a Sampdoria kispadjára, azonban miután hét forduló alatt csak egyetlen győzelemmel és hat vereséggel a 20 csapatos mezőny utolsó helyén szerénykednek, a genovai klub vezetősége a kéthetes szünetet kihasználta a váltásra.

Az 50 esztendős szakember korábban közel két éven át az AS Roma edzője volt, múlt tavasszal – sokak meglepetésére? – állították fel őt a “Farkasok” kispadjáról, és a Sampdoria együttesénél is várakozáson aluli produkciót nyújtott, így a tervezettnél jóval rövidebb ideig tartott az együttműködés.

A La Gazzetta dello Sport szerint a trénert 1.8 millió eurós lelépési díj illeti, míg több olasz forrás is megjegyezte, hogy a sereghajtó új vezetőedzője várhatóan a veterán Giuseppe Iachini lesz, aki annak idején 2012-ben már megfordult a csapatnál.