Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: a hajrában nyertek a hollandok, a belgák kilencet hintettek – összefoglaló

Folytatódott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőköre, ahol többek között a hollandok, a lengyelek és a belgák is pályára léptek. A fordulóban gólgazdag mérkőzések estek, Belgium például 9 gólt lőtt San Marino hálójába.

Forrás: uefa.com

C-csoport:

Hollandia – Észak-Írország: 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Depay (80. 90+4.), De Jong (90+1.) ill. Magennis (75.)

Nehéz meccset játszottak a hollandok az észak-írek ellen. Bár hatalmas fölényben játszottak a hazaiak, a gól nem jött össze nekik a pontatlanság vagy a vendégek védekezése miatt. Aztán a 75. percben az észak-írek szerezték meg a vezetést Magennis révén, de Depay góljával gyorsan egyenlíteni tudtak a 80. percben. A rendes játékidő letelte után viszont valami megváltozott a hollandok játékában, és a 91. percben Luuk de Jong révén szereztek vezetést, a 94. percben pedig Depay duplájával zárták a mérkőzést.

Fehéroroszország – Észtország: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

A fehéroroszok sokkal jobbak voltak az észteknél, de gólt nem tudtak szerezni, sem az első, sem a második félidőben. A döntetlennel egyik csapat sem tudott ellépni a csoport utolsó két helyéről.

A C-csoport állása:

E-csoport:

Horvátország – Magyarország: 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Modric (5.), Petkovic (24. 42.) ill. –
Kiállítás: – ill. Kleinheisler (56.)

Nagyon rosszul alakult Magyarország számára a Horvátország elleni találkozó. Már az 5. percben vezetést szereztek a hazaiak Modric révén, a félidő végéig pedig Petkovic duplázott. A második játékrészben még tizenegyest is kaptak, amit Perisic kihagyott. Az 56. percben emberhátrányba is került a magyar csapat, de a horvátok nem használták ki az ajándék előnyt, és maradt a 3-0-ás eredmény a végére is.

Szlovákia – Wales 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Kucka (53.) ill. Moore (25.)
Kiállítás: Gyömbér (88.) ill. –

Nem játszott rosszul Szlovákia, de Wales jobbnak bizonyult az első játékrészben, hiszen a 25. percben Kieffer Moore érkezett jól Daniel James beadására, majd a bal alsó sarokba fejelt. Az 53. percben azonban egyenlíteni tudtak a szlovákok Juraj Kucka révén. Mindkét csapat meg akarta szerezni a vezetést, sokat is támadtak, de egyik oldalon sem érkezett a gól. A 88. percben a vendégek emberelőnybe kerültek Gyömbér kiállításával, de nem tudták már kihasználni a lehetőséget. Szlovákia a második helyre ugrott fel, a walesiek pedig zárkóznak fel Magyarországra.

Az E-csoport állása:

G-csoport:

Lettország – Lengyelország: 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Lewandowski (9. 13. 76.)

Papírforma szerint a lengyelek játszottak jobban, és Robert Lewandowski még az első félidőben duplázni tudott, amivel a szünetre már kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. A lettek is próbálkoztak, de esélyük nem sok volt, főleg a második játékrészben. A 76. percben Lewandowski a harmadik gólját is meglőtte, amivel bebiztosította csapatának a győzelmet és az első helyet is a csoportban.

Ausztria – Izrael: 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Lazaro (41.), Hinteregger (56.), Sabitzer (88.) ill. Zahavi (34.)

Kiegyenlített első félidőt játszott Ausztria és Izrael, ám az első gól csak a 34. percben érkezett a vendég oldalon Zahavi révén. Erre még a szünet előtt válaszoltak az osztrákok Lazaro góljával. Az izraeliek ezután is próbálkoztak, de nem volt szerencséjük, sőt, a 88. percben Sabitzer révén a harmadik góljukat is meglőtték az osztrákok, amellyel le is zárták a találkozót.

Észak-Macedónia – Szlovénia: 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Elmas (50. 68.) ill. Ilicic (90+5. – büntetőből)

Már az első félidőben az észak-macedónok voltak az erősebbek, de akkor gólt még nem tudtak szerezni. A második játékrész elején azonban már az is jött, hiszen az 50. percben Elmas révén megszerezték a vezetést. A Napoli középpályása a 68. percben duplázott, és úgy tűnt, ezzel az eredménnyel meg is nyerik a mérkőzést a hazaiak, de a 95. percben büntetőhöz jutottak a szlovénok, és Ilicic révén szépítettek.

A G-csoport állása:

I-csoport:

Belgium – San Marino: 9-0 (6-0)
Gólszerzők: Lukaku (28. 41.), Chadli (31.), Brolli (35. – öngól), Alderweireld (43.), Tielemans (45+1.), Benteke (79.), Verschaeren (84. – büntetőből), Castagne (90.) ill. –

Már az első félidőben kivégezte Belgium San Marinót. A gólok sorát Lukaku nyitotta a 28. percben, őt követte Chadli, majd a 35. percben egy öngóllal már háromgólos előnyben voltak. Aztán a 41. perctől kezdve minden második percben betaláltak a hálóba a játékrész végéig: először Lukaku révén, majd Alderweireld és Tielemans góljával. A belgák a második félidőben sem álltak le, igaz a hetedik gólig a 79. percig kellett várni: először Benteke talált be, majd a 84. percben Verschaeren értékesített büntetőt, és a 90. percben Castagne állította be a 9-0-ás eredményt.

Oroszország – Skócia: 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Dzyuba (57. 70.), Ozdoev (60.), Golovin (84.) ill. –

Az oroszok hatalmas fölényben játszottak az első félidőben, de betalálni nem tudtak. A skótoknak az elején még kapura tartó lövésük sem volt. Oroszország nagyon belelendült a második játékrészre, hiszen az 57. percben Dzyuba révén vezetést szereztek, majd az előnyüket mindössze három perccel később növelték Ozdoev góljával. Dzyuba a 70. percben duplázni tudott, míg a végeredményt a 84. percben Golovin állította be.

Kazahsztán – Ciprus: 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Yernalov (34.) ill. Sotiriou (73.), Ioannou (84.)

Az elő félidő egyértelműen a kazahoké volt, a 34. percben Yernalov révén a vezetést is megszerezték. A második játékrészben azonban lassacskán átvette az irányítást Ciprus, majd a 73. percben egyenlítettek, míg a 84. percben Ioannou góljával a győzelmet is megszerezték.

Az I-csoport állása: