Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvát-magyar: “agresszívek leszünk”

Csütörtök este sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt játszik a magyar válogatott Splitben a tavalyi vb-döntős Horvátország ellen…

A tavasszal hazai pályán már legyőzött horvátok ellen a sérülések miatt rendkívül nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak, ám azért az olasz szövetségi kapitányunk, Marco Rossi természetesen bizakodó és elszánt a mérkőzést megelőzően:

“Négy olyan játékos sem játszhat a spliti mérkőzésen, aki Budapesten kezdőként lépett pályára. Közülük három középpályás, ezért középen teljesen új felállással játszunk majd a csütörtöki találkozón. Tudjuk, hogy vannak problémáink, azt is, hogy kik vagyunk, és kik a horvátok, de fegyelmezett, szervezett csapatjátékkal, motiváltan játszva felül tudunk kerekedni ezeken. Ha nem tartjuk be a taktikát, elveszítjük a labdákat, akkor nem leszünk képesek gólt szerezni. Agresszívnek kell lennünk, és úgy kell futballoznunk, hogy ne szenvedjünk túl sokat.

A horvátokat már megleptük Budapesten. Nehéz elképzelni, hogy az olyan játékosok, mint a horvátok sztárjai, újra ekkorát hibázzanak, ez a futballban azért ritkán esik meg kétszer egymás után. Nekünk viszont magabiztosnak kell lennünk. A papírforma alapján normális, ha Splitben vereséget szenvedünk, de ha ki kell kapni, akkor legalább annak a módját hadd válasszam meg. Ennyit kértem a játékosaimtól.”

A mérkőzés ma este 20:45-től kezdődik és az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.