Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: a szlovákok hőse nagyon fogadkozik

A szlovák válogatott hiába várta esélyesebbként a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőjét, végül egyetlen ponttal kellett megelégednie. Ugyan a döntetlen sem számít feltétlenül rossz eredménynek, északi szomszédunk egy esetleges győzelemmel már fél lábbal a kontinens tornán érezhette volna magát.

Ryan Giggs szövetségi kapitány walesi válogatottja a találkozó nagy részében ugyan alárendelt volt mezőnyben, ám attraktív támadójátékának köszönhetően akár a győzelmet is megérdemelte volna. Az hogy ez Kieffer Moore (Wigan) gólja után nem következett be, az csakis Juraj Kucka hibája. A szlovákok hetvenszeres válogatott sztárja tegnap este is a motorja volt csapatának. A korábban a Milanban is megforduló, manapság az olasz Parma sikereiért küzdő Kucka lőtte a hazaiak egyenlítő gólját a nagyszombati mérkőzésen. Az 1:1-es végeredménynek is köszönhetően jelenleg így áll a csoport:

A Szlovákia – Wales találkozó lefújása után így nyilatkozott az este hőse, Juraj Kucka:

„Próbálkoztunk, de sajnos csak a döntetlen jött össze. Mindenki igyekezett, de nem működött. De mennünk kell, haladnunk előre, és meg próbálni odaérni az Európa-bajnokságra. Két mérkőzés van, hat pontot kell szereznünk: van még miért küzdeni.”

– összegzett fogadkozva is magabiztosan, a bajmóci születésű középpályás.