Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lyon: a klubelnök Churchill-idézettel köszöntötte az új trénert

A francia élvonalbeli bajnokságban szereplő Olympique Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas megszólalt Rudi Garcia személyével kapcsolatban, akit a napokban neveztek ki a csapat vezetőedzőjévé.

A Lyon hétfőn jelentette be Garcia érkezését, aki 2021 nyaráig írt alá a gárdával. Aulas klubelnököt többek között arról is kérdezték, hogy végül miért nem Laurent Blanc mellett esett a választásuk.

„Együttesünk sportigazgatója, Juninho hozta meg a végső döntést. Mindkettőnknek megvolt a saját véleménye. Blanc kinevezése talán biztonságosabb lett volna. Nagyszerű lett volna, ha munkába áll nálunk. Olyannyira, hogy már az oroszországi világbajnokság után beszéltem vele erről. Nagyra becsülöm Blanc munkásságát, ahogyan a barátságunkat is. Most nem jött össze a közös projekt, de ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ne lennénk nyitottak erre. Jelen esetben azonnali fejlődésre van szükségünk, hogy az év végén a tabella élén zárjunk. Folytatni szeretnénk a kalandunkat a Bajnokok Ligájában, Garcia pedig alkalmas arra, hogy a jelenlegi keretből kihozza a maximumot, tehetséges játékosainkat topformába hozza” – nyilatkozta Aulas, aki a negatív véleményekre reagálva egy Winston Churchill-idézettel élt.

„Engedjék meg, hogy Churchill elhíresült szavaival harangozzam be Garcia időszakát: a pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget, az optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget.”

Az OL kilenc forduló elteltével a 14. helyen áll a Ligue 1 tabelláján, szombaton a Dijont fogadják.