Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belgium: komoly bajban Vincent Kompany!

Komoly meglepetést okozott tavasszal, hogy a várakozásokkal ellentétben mégsem maradt az angol bajnok Manchester Citynél a gárda csapatkapitánya, Vincent Kompany. A belga védő 33 esztendősen visszatért hazájába, hogy szeretett nevelőklubját, az Anderlechtet szolgálhassa játékos-edzőként.

A még mindig klasszis Kompany elképzeléséről ekkor még azt gondolhattuk, hogy szép és jó. A 89-szeres válogatott játékos, aki tizenegy éven keresztül szolgálta a Manchester Cityt, valóban játszik az Anderlechtben. Sőt, a hétközi edzések vezetésébe is rendszeresen beszállt, ahogy arról már tavasszal megegyezett a brüsszeliekkel.

Csakhogy valószínűleg a riválisoknál valakinek szemet szúrt, hogy az amúgy a bajnokságban csak szenvedő Anderlecht illegálisan engedi Kompanynak az edzések megtartását. Ugyanis nem rendelkezik a szükséges edzői képesítést igazoló papírokkal. Ennek folyományaként a belga szövetség 5000 euróra büntette meg a klubot. Sőt, a felszólításban külön kiemelték, hogy ha továbbra is megszegik a szabályokat, az súlyosabb következményekkel járhat a következő, 2020-20-es idényre.