Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: “csodagóllal” nyert a Benfica; a Valencia a hajrában vesztett pontot – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének G-, és H-csoportjában találkozott egymással a Benfica és a Lyon, illetve a Lille és a Valencia. A portugálok hamar vezetést szereztek, de végül csak egy igen különleges góllal tudtak a mérkőzés végén győzedelmeskedni, míg a spanyolok a hajráig vezetésre álltak, de a Lille az utolsó pillanatban pontot tudott menteni. 

Forrás: Olympique Lyon Twitter

Benfica – Olympique Lyon:

A Benfica már a 4. percben megszerezte a vezetést, amikor Cervi passzát követően Rafa Silva lőtt a kapu bal alsó sarkába. A mérkőzés első játékrésze nem volt túl eseménydús, kevés helyzetet alakítottak ki a csapatot. A 30. percben a Lyon csatára, Maxwel Cornet került nagy helyzetbe, de a lövését az egyik védő becsúszva blokkolta, a 37. percben pedig a portugálok támadója, Haris Seferovic próbálkozhatott, de a labda a kapu fölött szállt el.

A második félidőben jobban beindultak az események, igaz, a gólig a 70. percig kellett várni, amikor egyenlített a Lyon. Dubois beadása után Depay lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába, és bár először még a videóbírót kellett segítségért hívni, a játékvezető végül megadta a találatot. Nem örülhettek azonban sokáig a franciák, hiszen a 86. percben ismét vezetést szerzett a Benfica, egy nem is akármilyen góllal. A Lyon kapusa jó messzire kidobta a labdát, ám pechére épp Pizzi elé került, aki kapásból előtte azt, be a kapuba. A portugál klub ezzel megszerezte a három pontot, bár így is maradtak a csoport utolsó helyén.

Benfica – Olympique Lyon: 2-1 (1-0)
Gólszerzők
: Rafa Silva (4.), Pizzi (86.) ill. Depay (70.)
Sárga lap: Pizzi (42.), Fernandes (59.)ill. Marcelo (10.), Dembele (26.), Kone (38.)
Kiállítás: – ill. –

A G-csoport jelenlegi állása: 

Lille – Valencia:

A Lille sokkal jobban játszott az első játékrészben a Valenciánál, de a gól nem jött össze nekik. A 6. percben Luiz Araujo lövését kellett bravúrral védenie Cillessennek, a 26. percben pedig egy szöglet után Benjamin Andre próbálkozása ment el a kapu bal oldala mellett. A 40. percben már nagyon közel álltak a gólhoz, de Yusuf Yazici lövése csak a keresztlécet találta el.

A második félidő elején azonban érkezett a gól, és a Valencia megszerezte a vezetést. Egy szép támadás végén Gameiro passzolt Cserisev elé, aki ügyesen lőtt a kapus mellett a hálóba. A spanyolok a kezükben érezhették már a győzelmet, azonban a 84. percben Diakhaby kiállította magát, ráadásul két perc alatt, két sárgával. A Valencia így már nagyon szenvedett a végén, és nem is tudták kihúzni a lefújásig, hiszen a 95. percben egyenlítettek, Ikone nagyon szép találatával.  A spanyolok így maradtak a harmadikak, míg a franciák az utolsók a csoportban. 

Lille – Valencia: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Ikone (90+5.) ill. Cserisev (63.)
Sárga lap: Celik (21.), Araujo (42.), Djalo (86.), Gabriel (90+8.) ill. Diakhaby (82.), Gomez (90+3.)
Kiállítás: – ill. Diakhaby (84.)

A H-csoport jelenlegi állása: