Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordot jelentő kilencgólos Leicester-siker a Premier League-ben! – videóval

Történelmi eredményt hozó mérkőzéssel rajtolt péntek este a Premier League 10. fordulója az St. Mary Stadionban. Brendan Rodgers csapata a Leicester City egy pillanatra sem állt le, és minden idők legnagyobb idegenbeli győzelmét aratta a liga történetében.

Ralph Hasenhuttl péntek este még a szentek vezetőedzőjeként ült le a kispadra, ám könnyen lehet, hogy a történelmi vereség egyben az utolsó mozzanata volt  a csapat vezetőedzőjeként. A Leicester City teljes létszámban is sokkal jobban kezdett, a vezető találat után pedig Bertrand révén a hazaiak megfogyatkoztak. Egyik gól jött a másik után, Rodgers csapata pedig egy pillanatig sem vett vissza, az utolsó másodpercig ment a következő gólért. Összeszedtünk pár rekordot, melyet ez a mérkőzés hozott:

📌 A Manchester City után a Leicester City a második klub a Premier League történetében, mely 0:5-el hozta le idegenben az első félidőt!

📌 A Southampton FC hazai pályán sose kapott még ekkora verést. Sőt, ez minden idők legnagyobb idegenbeli győzelme a Premier League-ben!

📌 Luis Suarez után Ayoze Pérez a második PL-játékos, aki két egymást követő meccsen lő mesterhármast ugyanannak a csapatnak.

Southampton – Leicester City 0:9 (0:5)
G: – ill. Chilwell (10.), Tielemans (17.), A. Perez (19., 39., 57.), Vardy (45., 58., 90+4. – büntető), Maddison (85.).
Kiállítás: Bertrand (12.), ill. –

Győzelmével a Leicester City ha csak ideiglenesen is, de feljött a tabella második helyére, az éllovas Liverpool mögé. Rodgers csapata egyre komolyabb potenciált hordoz magában. Folytatás egy hét múlva a Crystal Palace vendégeként.