Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: Maldini kételkedik Ibrahimovic visszatérésében

Zlatan Ibrahimovic erősen lekezelően beszélt az MLS-ről, miután idén is idejekorán búcsúzni kényszerült csapatával a rájátszásban. A svéd csatár számára jó eséllyel véget is ért az amerikai kaland.

Zlatan Ibrahimovic tavaly tavasszal igazolt a Los Angeles Galaxyhoz, és bár a liga talán legjobb játékosa volt még veteránként is, nem sikerült bajnoki címre vezetnie a kaliforniai gárdát. Pedig nagy volt a fogadkozást, ám az MLS minőségét a napokban becsmérlő svéd alighanem felégette maga mögött a hidat, és nem fogja meghosszabbítani december végén lejáró szerződését.

Már korábban lehetett róla hallani, hogy korábbi klubja, az AC Milan szívesen látná újra a keretében Ibrahimovic-ot. Azonban a 38 esztendős támadó képességei már nem biztos, hogy egy top liga top csapatához elegendőek, kiváltképp arra, hogy minden meccsen akár a kezdő tizenegy tagja legyen. A Milan technikai igazgatója, a legendás Paolo Maldini szerint is lehet félsz Ibrában:

„Az „Ibra-álom” sok mindenkit megmozgathat. Véleményem szerint benne van az, hogy fél attól, hogy már nem lehet ő a „domináns Ibrahimovic”. Arra gondolok, hogy el tudná-e fogadni a padon való várakozást, mivel nem ismeri ezt a terepet. A labdarúgó karrierem végén pontosan ez történt velem is.”

– nyilatkozta a Sky-nak, az olasz szakember.

Ibrahimovic 2010 és 2012 között volt a Milan játékosa. Mérlege a piros-fekete évek alatt egyszer ünnepelhetett bajnoki címet és egy szuperkupát, illetve gólkirály is lett 2012 tavaszán.