Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: 200 millióért érkezhet Suárez utódja – sajtóhír

Nem új keletű hír, hogy az FC Barcelona csapata Luis Suárez tehermentesítése, és későbbi pótlása érdekében fiatalabb támadót keres, és a helyi lapértesülések szerint meg is találták már az utódját, de van egy apró bökkenő…

A Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona csapata árgus szemekkel követi az ifjú argentin zseni, Lautaro Martínez szereplését a katalánokkal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő Inter csapatában, mert mielőbb le szeretnék őt igazolni a 32 éves Luis Suárez helyére.

A forrás szerint a Blaugrana vezetősége eddig úgy tudta, hogy 111 millió euró a 22 éves csatár szerződésében rögzített kivásárlási ár, de a katalán forrás szerint a klub tudomására jutott, hogy jövő nyáron minimum 200 millió eurót kéne fizetniük a megvásárlása érdekében. Ekkora kiadást pedig biztosan meg kell fontolnia az aktuális spanyol bajnoknak, noha az elmúlt években nem sokat vacilláltak, ha horrorösszegért vettek fiatal támadót, elég csak a közelmúltban Philippe Coutinho (105 millió font) vagy éppen Ousmane Dembélé (105+40 millió euró) esetére gondolni.

Martínez tavaly nyáron mindössze 22 millió euró ellenében igazolt át nevelőcsapatától, a Racing Club együttesétől a milánóiakhoz, amely színeiben első idényében minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkőzésen 9 gólig jutott, míg az új szezonban immár Antonio Conte irányítása alatt hétszer volt eredményes klubcsapatában 11 meccs alatt. Továbbá a Messit nélkülöző argentin válogatottban is vezetőszerep hárult rá, és a 2019-es naptári esztendőben 11 fellépésen 8 találatot jegyzett nemzeti mezben.