Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: megint botlott a Dortmund, nem esett gól a derbin – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 9. fordulójának legnagyobb derbijén a Borussia Dortmund gól nélküli döntetlent ért el a Schalke 04 otthonában.

A sárga-feketék ugyan a múlthéti Borussia Mönchenlgadbach elleni bajnokin visszatértek a győzelmi útra, a hétközi BL-vereség után bőven volt mit törlesztenie Lucien Favre gárdájának. A Dortmund talán az összecsapás elején volt a legaktívabb, ekkor azonban a hazaiak kapusa, Alexander Nübel rendre állta a sarat – például Jadon Sancho próbálkozásánál. A továbbiakban szinte semmit sem láthattunk abból a dortmundi támadójátékból, amelyet az előző szezonban szokhattunk meg tőlük, ellenben a Schalke teljesítményével, amely szép lassan feljavult. Helyzeteket alakítottak ki, illetve a kétszer is eljutottak a kapufáig.

A második játékrészben a mérkőzés összképe hasonlóan alakult, vendég részről ezúttal is Sancho veszélyeztetett, lövése csak centiméterekkel kerülte el Nübel kapuját. Hiába a több lehetőség, a jeget a gelsenkircheniek sem tudták megtörni, így maradt a pontosztozkodás. Ezzel egy időben a címvédő Bayern München begyűjtötte a három pontot az Union Berlin ellen, így a BVB ismét kétpontos hátrányban találhatja magát a bajorokhoz képest.

A Bundesliga következő játékhetén a Dortmund a Wolfsburggal, míg a Schalke az Augsburggal találkozik.

Schalke 04 – Borussia Dortmund 0–0.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Mainz 3–1 Köln

Szombat
Bayern 2–1 Union
Freiburg 2–1 Leipzig
Hertha 2–3 Hoffenheim
Paderborn 2–0 Düsseldorf
18:30 Leverkusen – Werder (Sport 1)

Vasárnap
15:30 Wolfsburg – Augsburg (Sport 1)
18:00 Gladbach – Frankfurt (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: