Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az AS Roma is legyőzte az AC Milant – videóval

Az olasz bajnokság 9. fordulójában az AS Roma az AC Milant fogadta. Bár a mérkőzés képe kiegyenlített volt, az AS Roma jobban használta ki a lehetőségeit, és legyőzve a milánóiakat begyűjtötték a három pontot. 

Forrás: AS Roma Twitter

Kiegyensúlyozott volt a mérkőzés első félideje, és mindkét oldalon akadtak helyzetek. A 12. percben Rafael Leao hagyott ki egy nagy helyzetet, amikor a jobb alsó sarok irányába tartó labdát fogta meg Pau Lopez. A 16. percben az AC Milan be is talált Suso révén, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 29. percben Hakan Calhanoglu próbálkozott a tizenhatosról, de Pau Lopez bravúrral védett, a 34. percben pedig Suso lövését hárította a spanyol kapus. A 37. percben Zaniolo célozta meg a kapu jobb oldalát, de Donnarumma résen volt, nem úgy mint egy perccel később, amikor a Roma megszerezte a vezetést. Egy szöglet után Edin Dzekóhoz pattant a labda, amit a bosnyák támadó végül a hálóba fejelt. A 42. percben akár a második találatukat is megszerezhették volna a hazaiak, amikor Javier Pastore egy okos passzt követően közepes távolságból próbálkozott meg egy lövéssel, de Donnarum ma ezt most védeni tudta.

A második félidő egy Smalling helyzettel indult, de az AS Roma angol védőjének fejese a kapu bal oldala mellé ment. Az 55. percben azonban kiegyenlített az AC Milan, amikor egy beadás után Theo Hernandez lőtt kissé gyengén a kapu bal alsó sarkába. Nem örülhettek azonban sokáig a vendégek, mert az 58. percben ismét vezetést szerzett a Roma. Egy védő még beleírt az indításba, de a labda így pont Zaniolo elé került, aki a kapu felé fordulva lőtt Donnamrumma felett a hálóba. A 69. percben akár ismét egyenlíthetett volna a Milan, de a Romagnoli által eltalált kipattanót Pau Lopez bravúrral védte. A 79. percben ismét betalált a Roma, de a Fazio által szerzett gólt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A végére még belehúzott a Milan, hátha összejön nekik az egyenlítés. Először a 88. percben Calhanoglu tűzte kapura a kipattanó labdát kapásból, de kapu jobb oldala mellett szállt el a labda. A török játékos a 92. percben egy szabadrúgást végezhetett el egy igen ígéretes pozícióból, de kevéssel a jobb kapufa mellé lőtt. A vendég csapat végül nem tudott pontot szerezni a Stadio Olimpicóban.

AS Roma – AC Milan: 2-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Daniele Orsato
Gólszerzők: Dzeko (38.), Zaniolo (58.) ill. Hernandez (55.)
Sárga lap: Mancini (41.), Antonucci (78.), Cetin (83.), Kolarov (90+3.) ill. Biglia (64.), Calhanoglu (74.), Romagnoli (90+5.)
Kiállításill. –

AS Roma: Lopez, Kolarov, Smalling, Fazio, Spinazzola (Cetin, 77.), Veretout, Mancini, Perotti (Antonucci, 53.), Pastore, Zaniolo (Santon, 83.), Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonseca

AC Milan: Donnarumma, Conti (Calabria, 52.), Musacchio, Romagnoli, Hernandez, Paqueta (Piatek, 63.), Biglia (Bennacer, 72.), Kessie, Calhanoglu, Suso, Leao. Vezetőedző: Stefano Pioli

https://www.youtube.com/watch?v=4-F8757hlQk

A forduló további mérkőzései:

Péntek:
Verona–Sassuolo 0–1

Szombat:
Lecce–Juventus: 1-1
Inter-Parma: 2-2
Genoa–Brescia: 3-1

Vasárnap:
Bologna–Sampdoria: 2-1
Atalanta–Udinese: 7-1
SPAL–Napoli: 1-1
Torino–Cagliari: 1-1
20:45: Fiorentina–Lazio (Tv: Digi Sport2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: