Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve: Buffon még nem döntött a folytatásról

Jövő januárban már a 42. születésnapját fogja ünnepelni a Juventus világbajnok portása, Gianluigi Buffon. Az egy szezonos, Paris Saint-Germainnél eltöltött kaland után a legendás kapus visszatért a torinóiakhoz, és a jelek szerint még mindig nem igazán foglalkoztatja a visszavonulás gondolata.

Buffon a visszatérése után azonban nem lett alapembere a Juventus-nak, ugyanis az elsőszámú kapus tisztségét megtarthatta Wojciech Szczesny. A lengyel kollégával egyébként jó viszonyt ápol az olasz hős, így különösebb ellentét nem mérgezi a posztversenyt.

Buffon ugyan jobbára a padon ücsörög a meccseken a bemelegítést leszámítva, de már három bajnokin is lehetőséget kapott a nyáron érkező Maurizio Sarritól. Szczesny ugyan nem nyújt kiemelkedőt a „Zebrák” kapujában, ám Buffon így is „csak” a rotációnak hála játszhat. Azonban „Gigi” nagyon motiváltnak tűnik, és a szavai alapján elképzelhető, hogy az idény végén lejáró szerződése ellenér még mindig aktív marad:

„Jelenleg olyan pszichológiai és fizikai állapotban vagyok, amelyek miatt még mindig fontos játékosnak érzem magam. Még nem döntöttem. Megvizsgálom a jövőmet, de nyugodtan gondolok a pszichoanalízisemre, és arra, hogyan értékeljem magamat. Amikor majd rájövök, hogy már nem tudok úgy játszani, ahogy akarok, elmegyek a klubhoz, és azt mondom majd nekik, hogy vége.”

– nyilatkozta Buffon tegnap, az egyik olsz televíziós csatorna műsorában.