Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Guardiola szerint ezért is egyedülálló Messi!

Pep Guardiola a napokban a Radio Catalunya-nak adott interjút, ahol természetesen szóba került a Barca és Lionel Messi is. 

(Kép: as.com)

A Man. City jelenlegi trénere nem árult nagy zsákbamacskát azzal, hogy elmondta az ő barcelonai sikereinek ugyan úgy Messi volt a legfőbb letéteményese, mint az azt követő időszakokban.

“Sok nagyszerű edzőt ismerek, akik nem nyertek semmit. Hogy miért? Egyszerű a válasz: nem volt Messijük. Több mint szerencse, hogy Messi mellett még Iniesta, Xavi, Piqué vagy Dani Alvés is a csapatomban volt, ráadásul mindannyian a legjobb korban voltak.” – Kezdte gondolatmenetét Guardiola.

“Természetes, hogy egy csapatot a legjobb játékosod, játékosaid köré építesz. Messi esetében sincs ez másképp a Barcánál sem. A sztárjátékosoknak viszont ugyan úgy kell dolgozniuk, mint társaiknak. Ugyanakkor az egyik legnehezebb edzői kihívás egy 30-on túli legendát menedzselni. Badarság lenne Messitől azt várni, hogy többet fusson. Ha annyit futott volna az elmúlt években, mint nálam az első szezonban, körülbelül három havonta sérült lenne (…) Ő viszont képes arra, amire mások nem: Így is tud 2-3 gólt lőni egy meccsen.” – Folytatta a katalánokkal korábban mindent megnyert 48 esztendős sztáredző, aki szerint a Barca hamarosan kulcsfontosságú időszak elé néz.

“Bármennyire vigyázunk rá, Messi sem lesz fiatalabb. Egy napon vissza fog vonulni, a Barcának pedig felkészülten kell várnia azt a pillanatot. Szépen lassan készíthetik a Messi-szobor helyét! Úgy kell elbúcsúztatni őt, mint Cruyff vagy Kubala esetében is történt, a legnagyobb legendának kijáróan. Biztos vagyok benne, hogy a klub felkészül erre is!” – Tette még hozzá Guardiola.