Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Minden tudnivaló az UEFA új sorozatáról

Mint ismeretes, az UEFA a 2021-2022-es szezont kezdődően a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmei mellett immár egy harmadik nemzetközi kupasorozatot is életre kelt, amely az Európai Konferencialiga (Europa Conference League) nevet fogja viselni….

A nemzetközi szövetség a minap a hivatalos oldalán néhány fontos tudnivalót közölt az új sorozatról, melyből kiderült, hogy az első kiírásban nem lesz automatikus főtáblás, hanem nyolc négyes csoportba osztják majd a 32 csapatot, amelyek majd a BL-, ill. El-selejtezőkből érkeznek a következő rend szerint:

  • 5 csapat a BL-selejtező bajnoki ágáról,
  • 17 csapat a BL-selejtező nem bajnoki ágáról,
  • míg 10 az Európa Liga selejtezőjének rájátszásából érkezik majd.

A nyolc csoportgyőztes bejut a nyolcaddöntőbe, a csoportmásodikok pedig az Európa Ligából csoportharmadikként kiesőkkel játszanak majd a legjobb 16-ba kerülésért. Ugyanezen a logika mentén az El csoportmásodikjai kapják majd a BL csoportharmadikjait.

A mérkőzéseket csütörtöki napokon 18:45-kor és 21 órakor rendezik majd és az Európai Konferencialiga győztese automatikusan főtáblás lesz a következő Európa liga-sorozatban.

A teljes versenykiírást, és azt, hogy melyik ország hány csapatot indíthat a selejtezőkben, egyelőre nem közölte az UEFA.