Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nyolcgólos meccsen támadt fel a Chelsea! – videóval

Egy évvel ezelőtt még az Európa-liga csoportkörében, konkrétan közös kvartettben szenvedett a Vidivel a Chelsea együttese. A londoniak azonban idén a Bajnokok Ligájában viaskodnak, és ma este szerettek volna egy újabb lépéssel közelebb kerülni a tavaszi folytatáshoz. Eközben a Lille az életéért küzdött a Valencia ellen.

Frank Lampard Chelsea-je ugyan jelentős erősítésre szorul majd a büntetése után, ám a szezon eleji szenvedés után igencsak magukra találtak. A „Kékek” a legutóbbi tíz tétmeccsükből nyolcat megnyertek, és csak két rangadót vesztettek el (Manchester United – Ligakupa, Liverpool – Premier League). Az előző forduló „odavágói” után most a visszavágókra került sor. Két hete az Ajax jól tartotta magát Amszterdamban, ám Michy Batshuayi hajrában szerzett gólja három pontot ért a Chelsea-nek. Lássuk a mai eseményeket a Stamford Bridge-en!

Alig öt percet követően már 1:1 volt az állás. Abraham borzalmas öngólját követően egy jogosan megítélt tizenegyest váltott gólra Jorginho. Promes 20. perces találata után a 35-ben már-már bohózatba illő módon fejelt a saját kapujába Kepa. A szünetre teljesen megérdemelt, 3:1-es Ajax-vezetéssel vonultak le a felek. Az 55. minutumban van de Beek jóvoltából már négy gólnál járt az amszterdami klub. Azonban a Bayern Münchennel szóba hozott Erik Ten Hag mester tanítványai a jelek szerint be vannak oltva az angolok ellen. Ahogy tavasszal a Tottenham elleni elődöntőben, úgy most a Chelsea ellen sem volt elég a nyert helyzet. Előbb Azpilicueta szépített, majd a 71. percre már csak egyetlen gól volt a londoniak hátránya. Ráadásul az Ajax ekkor már csak kilenc emberrel volt a pályán, lévén Blind és Veltman egyetlen Chelsea-akción belül követtek el második sárgás szabálytalanságot, utóbbi pedig még büntetőt érően is. Azonban a kettős emberelőny már csak a döntetlenhez volt elég a szerencsével is jól gazdálkodó “Kékeknek”. James egalizált a 74. percben. A hajrá perceiben még az Ajax is veszélyeztetni tudott. A fantasztikus döntetlen, illetve a Valencia győzelmének köszönhetően hihetetlen izgalmak várnak ránk az utolsó két fordulóban.

Chelsea – Ajax 4:4 (1:3)
Helyszín: Stamford Bridge (London); Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
G.: Jorginho (5., 71.-mindkettő büntetőből), Azpilicueta (63.), James (74.), ill. Abraham (2.-öngól), Promes (20.), Arrizabalaga (35.-öngól), van de Beek (55.)
Kiállítva:ill. Blind (68.), Veltman (69.)

A gólok:

Szomorú vagy sem, eddig a csoportpofozógépének tűnik a Lille. A jelek szerint azok a gárdák fognak továbbjutni majd ebből a négyesből, akik nem igazán vesztenek majd pontot a franciák ellen. A Lille az „odavágón” az utolsó utáni pillanatban mentett meg egy pontot hazai pályán, ám a mai találkozó egyértelmű esélyese volt a Valencia. A „Denevéreket” egyelőre a pár hete kinevezett Albert Celades sem volt képes felrázni, bár a hétvégén idegenben tudták megverni az Espanyolt.

A Valencia ugyan egy félidőt “leadott” a fogadóknak, és a Lille-nek, ám a második félidőben jött a henger. A Túria-partiak különösen az utolsó tíz percet nyomták meg, és élesztették fel reményeiket a továbbjutást illetően. A vesztes LOSC idén még nem állt készen a megfelelő minőségű BL-szereplésre, lévén még a harmadik hely elérésére is csak halovány, és nem túl reális matematikai esélye van.

Valencia – Lille 4:1 (0:1)
Helyszín: Mestalla (Valencia); Vezette: Szergej Karaszjov (orosz)
G.: Parejo (66.-büntetőből), Soumaoro (82.-öngól), Kondogbia (84.), F. Torres (90.) ill. Osimhen (25.)

A gólok:

A H csoport állása: