Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: megsérült a horvátok sztárja

A játékos hétfő este elbúcsúzik csapattársaitól és a szakmai stáb tagjaitól, majd visszarepül klubjához, ahol megkezdi a rehabilitációját.

Ivan Rakitic, az FC Barcelona középpályása Achilles-ín-sérülés miatt nem játszhat a szombati, rijekai találkozón. A 31 éves játékos a horvát válogatott vasárnapi edzését sem tudta már végigdolgozni. Az orvosi szakvélemények szerint legalább egy hétig pihentetnie kell sérült Achilles-inát, így biztosan nem épül fel a szombati mérkőzésig.

„Sajnálom, hogy nem segíthetek a csapatnak, de meggyőződésem, hogy a srácok nélkülem is sikerrel veszik az akadályt. Idegenben is legyőzték nélkülem Szlovákiát, hiszem, hogy Rijekában sem lesz másképp. Teljes szívemből támogatom majd a csapatot!” – idézi Rakitic-et a Novi list.

Rakitic kiesése után Zlatko Dalic szövetségi kapitány Marko Rogot, a Cagliari középpályását, valamint Josip Juranovic-ot, a Hajduk Split védőjét is meghívta a keretbe.

Az FC Barcelona középpályásán kívül eltiltás miatt Domagoj Vida és Dejan Lovren sem léphet pályára a Szlovákia elleni meccsen, szombaton 20:45-kor.

Ha a horvátok nem kapnak ki, akkor biztos, hogy csoportelsőként jutnak ki a jövő évi Európa-bajnokságra.

A horvát keret:
Kapusok: Lovre Kalinic, Dominik Livakovic, Simon Sluga
Védők: Tin Jedvaj, Borna Barisic, Karlo Bartolec, Mile Skoric, Dario Melnjak, Matej Mitrovic, Duje Caleta-Car, Dino Peric, Josip Juranovic
Középpályások: Luka Modric, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marcelo Brozovic, Mario Pasalic, Nikola Vlasic, Marko Rog
Támadók: Andrej Kramaric, Ivan Perisic, Ante Rebic, Josip Brekalo, Bruno Petkovic, Mislav Orsic
Tartalékok: Filip Brdaric, Mijo Caktas, Marin Leovac

Eb-selejtezők:
Az E-csoport hátralévő mérkőzései:
November 16., szombat
18:00: Azerbajdzsán – Wales
20:45: Horvátország – Szlovákia
November 19., kedd
20:45: Szlovákia – Azerbajdzsán
20:45: Wales – Magyarország