Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy éve ezen a napon győzte le a magyar válogatott Norvégiát – videóval

Kell a bravúr Wales ellen! Olyan bravúr, amelyre a magyar labdarúgó-válogatott, idegenben, tétmérkőzésen nem sokszor volt képes. De éppen ma, november 12-én van az oslói győzelem négyéves évfordulója. Akkor Kleinheisler László góljával 1-0-ra nyertünk Norvégiában, és ezzel óriási lépést tettünk a 2016-os Eb-részvételért, amit aztán a pótselejtező visszavágóján, hazai pályán újabb győzelemmel biztosítottunk be.

A korábbi norvég futballista, Bernt Hulsker a 2016-os Eb-pótselejtezőinek sorsolásakor magából kikelve üvöltötte élő adásban, hogy „Álomsorolás!!!”, amikor kiderült, hogy a mieinket kell felülmúlniuk az Eb-re való kijutásért. „Egyértelműen jobb csapatunk van a magyarokénál” – mondta akkor.

Ezt követte az oslói meccs, amelyen az első válogatott mérkőzésén pályára lépő, akkori klubjánál, a Videotonnál a második csapathoz irányított, de ott is mellőzött Kleinheisler László győztes gólt szerzett. Ezután három nappal később nyertünk itthon. Azon a találkozón Priskin Tamás lőtt emlékezetesen nagy gólt, és a Bernd Storck irányította magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra!