Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Bale szívesebben játszik a magyarok ellen

A walesi válogatott már az azerbajdzsáni Európa-bajnoki selejtező helyszínén tartózkodik. A brit gárdának pedig holnap nyernie kell a házigazdák ellen, hogy maradjon matematikai esélye az Eb részvételre. Aztán pedig meg kell verniük minket is kedden.

Vitathatatlan, hogy Wales sokkal nevesebb játékosokkal állhat ki, mint az azeriek. Elég csak Gareth Bale-re, vagy Aaron Ramsey-re gondolni. Előbbi 2013 óta a Real Madrid játékosa. A korábban a Tottenhamben feltűnő szélső az első Zidane-érában élte fénykorát Madridban, ám manapság igencsak peremeberré silányult.

A 30 esztendős korára rendkívül sérülékeny Bale ellen a saját klubjának szurkolói is tüntettek, azonban még mindig a Real játékosa. Még ha egyre kevesebb játékpercet is kap legendás edzőjétől. Talán ezek a tüskék is segítették abban, hogy egy rendkívül hazafias nyilatkozatot tegyen ma délután, az Azerbajdzsán – Wales meccset felvezető mai sajtótájékoztatón.

„Nyilvánvaló, hogy nagyobb örömömre szolgál, ha a walesi válogatottban játszhatok, mint a Madriddal. 17 éves korom óta ismerem a legtöbb csapattársam. Ez olyan, mintha egy vasárnap a parkban játszanák a barátaimmal. Ez normális. Itt beszélhetem a saját nyelvemet, és jobban is érzem magam. Persze ez nem változtat semmin, mert bárhol is legyek, mindig a száz százalékot adom ki magamból. Ha ezen a héten kellene pályára lépnem a Real Madridban, készen állnék a játékra. Talán nem tűnik megfelelőnek az időpont, de csak véletlen egybeesés, hogy éppen tudtam csatlakozni a nemzeti csapathoz…”.

Gareth Bale október eleje óta nem játszott, így a Real Madrid utolsó hat tétmeccséről is lemaradt.