Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: Wales győzelemmel hangolt a mieink elleni sorsdöntő mérkőzésre – eredmények

A walesiek tovább harcolnak a kijutásért, és várhatják a Magyarország számára is mindent eldöntő találkozót. Belgium és Oroszország már a biztos Eb-részvétel tudatában lépett pályára egymás ellen.

E-csoport:

Azerbajdzsán – Wales 0-2
Gólszerzők: – ill. Moore (10), Wilson (34.)

A walesiek végig jobban játszottak ellenfelüknél, sok lehetőséget tudtak kidolgozni, Moore és Wilson góljaival pedig már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. A hazaiak mindent megtettek, de nem tudtak szépíteni. Győzelmével Wales életben tartotta kijutási reményeit, és készülhetnek a keddi magyarok elleni sorsdöntő mérkőzésre.

Az E-csoport jelenlegi állása:

G-csoport:

Szlovénia – Lettország 1-0
Gólszerzők: 
Tarasovs (53. – öngól)ill. 

A hazai pályán játszó szlovének ráerőltették akaratukat a lettekre. Rengeteget birtokolták a labdát, és sok lövéssel próbálkoztak. Végül egy 53. percben született öngóllal dőlt el a meccs, melyen megérdemelten nyert Szlovénia.

A G-csoport jelenlegi állása:

I-csoport:

Ciprus – Skócia 1-2
Gólszerzők: 
Efrem (47.), ill. Christie (12.), McGinn (53.)

Ciprus jól játszott Skócia ellen, többet birtokolták a labdát, és több lehetőséget tudtak kialakítani, mint a vendégek. Sőt Efrem egy nem megadott gólt is lőtt. A 12. percben Christie egy gyönyörű tekerés után szerezte meg a vezetést a skótoknak. Az első félidőben már nem született gól, de rögtön a második játékrész elején egy szabadrúgást követően Efrem bombázta a kapuba a labdát kapásból. Azonban nem örülhettek sokáig a hazaiak, mert pár perccel később McGinn váltott gólra egy szép beadást.

Oroszország – Belgium 1-4
Gólszerzők: Dzhikiya (79.), ill. Thorgan Hazard (19.), Eden Hazard (33., 40.), Lukaku (72.)

Az első félidőben Oroszország csak labdabirtoklásban tudta felvenni a versenyt Belgium ellen. A vendégek sokkal több lehetőséget tudtak kidolgozni ellenfelüknél. A 19. percben Thorgan Hazard váltotta gólra testvére, Eden Hazard passzát. Nem sokkal később Eden Hazard is betalált, sőt duplázott. Előbb egy remek kapáslövés után vette be az oroszok kapuját, majd Kevin De Bruyne volt önzetlen és hozta kihagyhatatlan helyzetbe a Real Madrid támadóját. Ezzel már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa. A második játékrészben mindkét csapat betalált. Lukaku erős lövése talált utat a kapuba, majd jött az oroszok szépítő gólja, melyet Dzhikiya szerzett egy szöglet utáni kavarodás után.

San Marino – Kazahsztán 1-3
Gólszerzők: 
Bernardi (77.), ill. Zaynutdinov (18.), Suyumbayev (23.), Shchetkin (27.)

A kazahok jól birtokolták a labdát, uralták és már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. A végén összejött San Marinonak a becsületgól. Ez volt az első találatuk a selejtezősorozatban.

Az I-csoport jelenlegi állása: