Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema nyilvánosan kifakadt, mert nem számítanak rá a válogatottban

Karim Benzema válogatott karrierje most már bizonyosan véget ért, miután szexvideós botránya után már nem számított rá sem a szövetség, sem Didier Deshcamps szövetségi kapitány. A Real Madrid támadója most a hivatalos Twitter-fiókján fakadt ki az ügy miatt. 

Forrás: albawaba.com

Franciaország már biztosította a helyét a 2020-as Európa-bajnokságon, de Karim Benzema biztosan nem lesz ott a válogatottal, mivel Didier Deschamps szövetségi kapitány továbbra sem számít a játékosra.

Az ügy most azért került újra elő, mert a Real Madrid vezetőedzője,Zinedine Zidane nyilvánosan kérte meg Deschamps-ot, hogy gondolja át újra Benzema válogatottságát. Erre a francia szövetség elnöke, Noel Le Graet reagált, aki elmondta, hogy bár a támadó kiváló képességekkel rendelkezik, amit bizonyít is klubjában, de a válogatottbeli karrierje már véget ért.

Ezt már nem hagyta szó nélkül Benzema sem, aki a hivatalos Twitter-oldalán reagált az elnök szavaira, ráadásul előrevetítette egy megoldás lehetőségét is:

“Én, és csakis én vethetek véget a válogatottbeli karrieremnek. Ha valóban itt a vége, akkor hadd játsszak egy olyan országért, ahol erre lehetőségem van!”

Benzema szülei révén algériai származású, és karrierje elején meg volt a lehetősége arra, hogy az ő válogatottjukban játsszon. A játékos akkor azt mondta, hogy bár sokat jelent számára Algéria is, ő mindenképpen Franciaországot szeretné képviselni.

A Real Madrid játékosa 2015-ben került ki a francia válogatottból szexvideós botránya miatt. Mint ismeretes, válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena feljelentést tett Benzema ellen, miszerint az megzsarolta, hogy ha nem fizet neki 150 ezer eurót, akkor nyilvánosságra hozza a kompromittáló felvételeket. A játékost később őrizetbe is vették, de a kihallgatását követően szabadon elengedték. Noel Le Grael akkor bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől, és ez az eltiltás azóta is tart.