Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: A portugál kapitány szerint nem ők lesznek a favoritok!

Azok után, hogy a címvédő Luxemburg legyőzésével biztosította helyét a 2020-as Európa-bajnokságon, Fernando Santos szövetségi kapitány előretekintett a jövő nyári tornára. 

(Kép: as.com)

“Címvédőként sem úgy tekintünk magunkra, mint a favoritra. Ezzel ugyanis nagy hibát követnénk el. Ami biztos, hogy Portugália ott van az Európa-bajnokság megnyerésére esélyes csapatok között.” – Így luzitánok szövetségi kapitánya a Luxemburg elleni találkozót követő, hivatalos sajtótájékoztatón.

“Minőséget képviselünk. Vannak helyzetek, amikor legyőzhetetlenek vagyunk, ám ehhez a kreativitásunknak, a kvalitásainknak és az egyéni képességeinknek mind érvényesülniük kell egy találkozón. Nem könnyű legyőzni bennünket.” – Folytatta a 65 esztendős szakember.

“Ha minden jól alakul, igazán jó Európa-bajnokságunk lehet. Címvédőként ugyan abban a helyzetben vagyunk, mint a korábbi győztesek, győzelmet várnak tőlünk. Emlékszem, a 2016-os torna előtt amikor arról beszéltem, hogy Portugália megnyerheti az Eb-t, a legtöbben őrültségnek gondolták. Gondolom ugyan ez lenne a helyzet, hogyha arról beszélnék most, hogy jövő nyáron bizony meg fogjuk védeni a címünket…” – Zárta gondolatmenetét Fernando Santos.