Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético Madrid: „Joao Félixnek többet kell nyújtania”

Egyelőre igencsak nehezen veszi fel a LaLiga tempóját a portugál Joao Félix. Az Atlético Madrid 126 millió eurós nyári szerzeménye visszafogott teljesítményt mutatott be eddig a fővárosi gárdában. Ráadásul most még sérüléssel is bajlódik.

Ugyan októberi bokasérüléséig a meccsek többségén szóhoz jutott az Atléticoban, még nem igazán tudott beilleszkedni a társak közé Joao Félix. A Benficától klubrekordért vásárolt tehetség állítólag nagyon elszánt, ám nehézkesen birkózik meg a környezetváltozással, illetve a hatalmas várakozásokkal. Utóbbit főleg a Barcelonába igazolt Antoine Griezmann vezérszerepének hiánya fokozza. A 20 esztendős portugál eddig kilenc bajnokin kettő, míg kettő BL-meccsen egy gólra volt képes.

Bár sok kritika éri Félixet, a klub korábbi játékosa, Juanfran nagyon bizakodó a támadó jövőjét illetően:

„Nagyon tetszik nekem. Azt mondják róla, hogy az öltözőben jó fiú, szorgalmas, nyitott szemmel jár, tanulni akar és udvarias. Mindezek tekintetében pedig szerintem jól fog menni neki. Mivel az Atlético Madrid rajongója vagyok, nagy örömömre szolgál, hogy látom őt játszani. Elképesztő tulajdonságai vannak, szerintem Simeone nagyon jó unkát végez vele. Ha Joao Félix még fontosabb játékosa akar lenni az Atléticoban, akkor egyre többet kell kiadnia magából minden nap. Nem engedheti meg magának, hogy meg elégedjen a fiatal és tehetséges Joao Félix-szel. ha nyerni akar az Atléticoval, akkor sokkal többet kell nyújtania, és azt hiszem, hogy ezt meg is fogja tenni, mert tényleg nagyon jókat mondtak nekem róla. Remélem, hogy Simeone a lehető legjobbat fogja kiaknázni belőle, és sok örömet tud majd adni nekünk.”

– nyilatkozta a veterán védő, aki manapság a Sao Paulo játékosa.