Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a City győzött a Chelsea elleni rangadón – videóval

A Premier League 13. fordulójának rangadóján a Manchester City a Chelsea-t fogadta az Etihad stadionban. A vezetést a londoniak szerezték meg, de a City megfordította az eredményt, amit a végéig tudott tartani. A manchesteri gárda így megelőzte a Chelsea-t a tabellán, és feljött a harmadik helyre, egy ponttal lemaradva a Leicester mögött. 

Forrás: premierleague.com

Kiegyenlített volt a játék az első félidőben, mindkét csapat támadásokra helyezkedett be, és mindkét oldalon voltak helyzetek. A vezetést a 21. percben a Chelsea szerezte meg Kante góljával, de nem kellett sokat várni a City válaszára sem, hiszen De Bruyne révén kiegyenlítettek. A hazai csapat még a szünet előtt meg is fordította az eredményt, hiszen a 37. percben Mahrez talált be a kapuba.

Az első játékrész képe alapján a másodikban is több gólt vártunk, de kevesebb helyzet adódott. A City valamennyire átvette az irányítást a mérkőzés felett ,de a kapu előtt nem voltak túl élesek. Bár a Chelsea-nek is volt egy-két veszélyesebb lövése, és a 93. percben akár Mount kiegyenlíthetett volna, de középpályás a kapu mellé lőtte a labdát. A 94. percben Sterling vezetett végig egy labdát a kapuig, amit be is lőtt a hálóba, de végül a videóbíró használata után érvénytelenítették a találatot les miatt. A City viszont enélkül is megnyerte a mérkőzést, és felzárkózott a Leicester mögé a harmadik helyre.

Manchester City-Chelsea: 2-1 (2-1)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Martin Atkinson
Gólszerzők: De Bruyne (29.), Mahrez (37.) ill. Kante (21.)
Sárga lap: – ill. Jorginho (61.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester City: Ederson, Mendy, Fernandinho, Stones, Cancelo, David Silva (67.) Foden, , Rodri (Gündogan, 52.), De Bruyne, Sterling, Mahrez, Agüero (Gabriel Jesus, . Vezetőedző: Pep Guardiola

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Tomori, Emerson (James, 59.), Kante, Jorginho, Kovacic, Willian, Pulisic (Mount, 74.), Abraham (Batshuayi, 73.). Vezetőedző: Frank Lampard

A forduló további eredményei és programja:

Szombat:

West Ham 2–3 Tottenham
Bournemouth 1–2 Wolves
Brighton 0–2 Leicester
Everton 0–2 Norwich
Watford 0–3 Burnley
Manchester City 2–1 Chelsea

Vasárnap:

17:30 Sheffield – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:

21:00 Aston Villa – Newcastle (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: