Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő botrány gyűrűzik a Barcelona körül – sajtóhír

Hihetetlen botrány van kialakulóban Spanyolországban az FC Barcelona sztárcsapata körül, miután a közelmúltban az egyik madridi lap arról írt, hogy a katalán óriásklub annak idején a feketepiacról vásárolhatott új májat rákos játékosának…

Eric Abidal esetében 2011-ben diagnosztizáltak májrákot, betegséges újbóli kiújulása után, egy évvel később pedig szervátültetésen esett át. A gyanú szerint azonban a Barcelona szervkereskedőktől vásárolt ép szervet akkori játékosa részére, aki azóta újra egészséges, és sportigazgatóként tevékenykedik a klubnál.

Az ügyet újranyitotta a spanyol ügyészség, közben pedig megszólalt az a férfi is, akit eddig mindenki a donornak hitt. 2012. tavaszán súlyos volt Abidal állapota, emlékezhetünk rá, hogy még Abidal akkori csapattársa, Dani Alves is felajánlotta a máját barátjának, de végül a francia unokatestvérére, Gerard Armand-ra esett az orvosok választása.

Az El Confidencial tényfeltáró cikkében súlyos vádakat fogalmazott meg a katalánok akkori elnöke, Sandro Rosell ellen, aki állítólag egyenesen odáig ment, hogy a feketepiacról szerzett májat Abidalnak. A 2010 és 2014 között szolgáló sportvezető munkássága kapcsán kiderült, hogy a Barca számtalan pénzügyi szabálytalanságot követett el, a spanyol ügyézség még előzetes letartóztatásba is helyezte őt, miután egy nemzetközi pénzmosási ügybe keveredett.

Abidal májátültetésével kapcsolatban a hatóságok már korábban is vizsgálódtak, de bizonyítékok hiányában ejtették az ügyet tavaly májusban. Pár hónappal később jelent meg az ominózus cikk, melyben négy, 2017-ben rögzített telefonbeszélgetés tartalmát közölték, melyekben Rosell elismeri egy közeli munkatársának, Juanjo Castillónak, hogy a feketepiacon vásároltak szervet a daganattal küzdő futballistának, a dolgot pedig azzal a történettel tervezték álcázni, hogy a donor a játékos unokaöccse.