Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Griezmann őszintén nyilatkozott beilleszkedési nehézségeiről!

A nyáron az Atlético Madridtól szerződtetett francia kiválóság az UEFA hivatalos honlapjának adott hosszabb interjút a napokban, ahol őszintén beszélt egyebek mellett barcelonai beilleszkedéséről is – A beszélgetés ide vonatkozó részeit gyűjtöttük ki.

(Kép: as.com)

A nyári klubváltásról: “Nem azért jöttem el az Atléticótól, hogy még több trófeát nyerhessek. Aki ezt gondolja, az nagyot téved, hiszen mindig is hittem abban, hogy az Atléticóval reális esélyünk lehet a Bajnokok Ligája, vagy a La liga megnyerésére. Ezt bizonyítottuk is. Főleg az motivált, hogy tanulhatok, fejlődhetek, amelynek eredményeképp jobb játékos lehetek. A Barcánál új fejezetet kezdhettem a karrieremben, egy egészen más játékstílushoz alkalmazkodva.”

Messiről és Suárezről: “Először is: Megtiszteltetés Messi mellett futballozni, hiszen az elmúlt legalább 40 évben nem láthattunk hozzá fogható játékost. Élvezem, hogy olyan  társak vesznek körül, mint Leo, vagy Luis. Azért bevallom, az elején szégyenlős voltam, ritkán kezdeményeztem hogy beszélgessünk, közeledjünk egymáshoz. Mára ez változott, például már gyakran ebédelünk például együtt. A kapcsolatunk az idő múlásával egyre jobb és jobb lesz.”

Mit takar az, hogy szégyenlős, és mennyire érezte úgy, hogy az önbizalma sincs a helyén: “Tanulási folyamatban vagyok, hiszen egy új játékstílushoz kell alkalmazkodnom, ráadásul a társaimat is ki kell ismernem. Sokat kell még gyakorolnom a labda nélküli elindulásokat, hogy olyan szintre juthassak a csapatjáték terén, mint Suárez, Messi vagy Dembelé. Nem egyszerű feladat ez, még akkor sem, ha minél előbb szeretnék ilyen téren is beilleszkedni. Nem tagadom, hogy megkopott az önbizalmam. Amikor nálam van a labda, nem mindig tudom eldönteni, hogy passzoljak, vagy a lövést válasszam. Ez az egész arról szól, hogy időre van szükségem. Nem szégyellem ezt kimondani!”