Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentették a román válogatott új szövetségi kapitányát – hivatalos

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalosan is bejelentette, hogy megválasztották a válogatott új szövetségi kapitányát. 

Forrás: frf.ro

A román szövetség végrehajtói bizottsága kedd délután Mirel Radoit választotta a nemzeti csapat új szövetségi kapitányának az Európa-bajnoki pótselejtezőkre. Radoi  Cosmin Contrát váltja a poszton, aki eddig a kvalifikációs szakaszban irányította a válogatottat, ám csoportjukban csak a negyedik helyet tudták megszerezni.

Az ellenszavazat nélkül megválasztott 38 éves szakember 2018 márciusa óta a román U21-es válogatottat vezette, ahol 15 mérkőzésen ült a padon, amelyből kilencet győzelemmel zártak. Az utánpótlás válogatott az irányításával bejutott az idei korosztályos Eb elődöntőjébe, emellett pedig az olimpiai részvételt is kivívta.

Radoi labdarúgó pályafutása alatt nagyrészt a bukaresti Steauában játszott, de megfordult Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben is, emellett 67 alkalommal volt román válogatott.

Románia márciusban Izland ellen lép pályára a pótselejtező első körében, ha onnan továbbjut, a Magyarország-Bulgária párharc győztesével találkozik majd, ahol eldől, hogy ki vehet részt a 2020-as Európa-bajnokságon.