Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: az utolsó pillanatokban mentettek pontot Gulácsiék – Videóval

A Bajnokok Ligája ötödik csoportkörének szerdai játéknapján az Ajax simán verte idegenben a Lille, míg a Benfica meglepetésre győzte le a Lipcsét.


Bajnokok Ligája – csoportkör – 5. forduló

Hiába kezdett jobban a német gárda és szerezhetett volna vezetést Forsber vagy Werner révén, de meglepetésre a csoport utolsó Benfica szerezte meg a vezetést egy kontratámadás végén, amelyet Pizzi lőtt. Ezt követően a Salzburg nem tudott nagy lehetőséget kialakítani, sőt, a portugálok duplázhatták volna meg előnyüket, azonban Pizzi ezúttal csak a kapufát találta el.A második félidőben pedig jött a hideg zuhany Gulácsiéknak, Klostermann hibájából indulhatott meg Vinicus, a brazil csatár pedig higgadtan kihasználta ziccerét. A 89. percben büntetőhöz jutottak a németek, amelyet Forsberg értékesített. Majd a svéd középpályás az utolsó utáni pillanatokban kiegyenlített, így a Benfica esélyei tovaszálltak, míg a Lipcsének Lyonban elég lesz egy döntetlen is a csoport elsőséghez.

RB Leipzig – Benfica 2-2
(0-1)
Játékvezető: J. Manzano (spanyol), Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse)
Gólszerzők: Forsberg (89′ – büntetőből, 90+6′) ill. Pizzi (20′), Vinicius (59′)

A G csoport jelenlegi állása

Az Ajax esélyeshez méltó módon kezdte a mérkőzést, hiszen a második percben egy labdaszerzést követően Tadic passzából Ziyech 16 méterről kirúgja a bal alsót. A holland gárda ezek után viszont nem hozta a megszokott teljesítményt, és csak a Lille előtt adódott lehetőség már az első játékrészben, azonban Bamba nem célzott elég jól. A második félidőben negyed órát kellett várni az amszterdamiak góljára, Ziyech kavargatott a jobb oldalon, majd remekül tekert a hosszún érkező Promes elé, a holland szélső pedig bepöccinti a labdát a kapuba. Győzelmének köszönhetően az Ajax vezeti a csoportot, az utolsó fordulóban a Valencia ellen még egy fontos mérkőzés vár rájuk, hiszen ha kikapnak, akkor ki is eshetnek.

Lille – Ajax 0-2 (0-1)
Játékvezető: F. Brych (német), Helyszín: Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d’Ascq)
Gólszerzők:ill. Ziyech (2′), Promes (59′)

A H csoport jelenlegi állása