Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idő előtt vetettek véget a chilei futballszezonnak

Az elmúlt hetekben egyre inkább fokozódó belpolitikai válság és állandó zavargások miatt a chilei labdarúgó-szövetség úgy dönt, hogy azonnali hatállyal befejezi a 2019-2020-as bajnokságokat…

Chile nagyobb városaiban bő két hete több százezer tiltakozó vonult az utcákra azonnali és széles körű reformokat követelve. Az október óta fikarcnyit sem csillapodó tüntetési hullám erőszakba csapott át, már húsz halottja és mintegy ezer sebesültje van a tüntetéseknek.

Erre való tekintettel a helyi labdarúgó-szövetség beszüntette az élvonalbeli, másod- és harmadosztályú bajnokságot. Továbbá az elmúlt hétvégén megrendezett Libertadores-kupa-döntőt is eredetileg Chilében rendezték volna, azonban az instabil belpolitikai helyzet miatt a CONCACAF néhány héttel korábban Peruba helyezte át a finálét.

Az ANFP a 24 forduló utáni tabellát jelölte meg végső állásnak, vagyis az Universidad Católica története második bajnoki címét gyűjtötte be. A szövetség közleménye szerint 42-5 arányban szavazta meg a közgyűlés ezt a megoldást, arról viszont egyeztetnek még, mi legyen a kieső helyen végző csapatokkal.