Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a védői góljával hozta a kötelezőt a Real Madrid – videóval!

A spanyol bajnokság 15. fordulójában egy baszk kirándulás várt a Real Madridra, amely holtversenyben vezette a bajnokságot a Barcelonával.

Kép: AS.com

Habár a hétközi, Paris Saint-Germain elleni BL-meccsét nem tudta megnyerni a Real Madrid 2-0-ás fölényről, nem lehettek teljesen elégedetlenek. A Real ugyanis emberemlékezet óta nem tudott olyan színvonalas és szemrevaló játékot bemutatni, mint mostanában. Ebből arra következtethetünk, hogy Zidane munkája szép lassan kezd beérni a visszatérése óta – persze még így is rengeteg munka lesz hátra, ha szeretnének trófeákat szerezni a szezon végén. A jó forma viszont egy olyan dolog, amivel kevés spanyol klubcsapat büszkélkedhet jelen pillanatban. Lássuk, mire mentek ezzel az Alaves otthonában.

Az első félidő meglehetősen visszafogottra sikerült. A szakadó esőben nem jegyezhettünk fel sok helyzetet, ellenben a szabálytalanságok száma tekintélyes volt. Erre szokták azt mondani, hogy “a játék küzdőszelleme dominált.” Tipikus szenvedős meccs volt ez, ahol az Alaves hazai körülmények között könnyedén el tudta rontani a Real napját. Zidane együttese nem tudott kellően nagy nyomást gyakorolni ellenfelére, így pedig a szünetig a hálót sem sikerült megzörgetniük. A fordulás után aztán változott a helyzet: érkezett menetrend szerint Sergio Ramos egy pontrúgás után és fejjel megszerezte a vezetést. Jött az ilyenkor szokásos villanás, ami sokszor elég is ahhoz, hogy meglegyen a három pont a madridiaknak.

Itt is úgy nézett ki, hogy ez lehet a helyzet. Telt az idő, ment a birkózás, szenvedés – egészen a 65. percig. Ekkor ugyanis büntetővel jöhetett az Alaves, Lucas Perez pedig élt is ezzel a lehetőséggel. Gyakorlatilag a semmiből jött vissza a meccsbe az Alaves, így a Realnak ismét erőt kellett vennie magán az újabb találat megszerzéséhez. Szerencséjükre volt még idejük bőven és viszonylag hamar el is érték a céljukat: egy tetszetős akció végén Pachecónak kellett védenie egy közvetlen közelről érkező fejest, a kipattanó azonban Carvajalé lett. A spanyol védő bevágta a labdát a kapuba, így már 2-1 volt a vendégeknek. A hajrában mindkét oldalon akadtak lehetőségek – főleg Areolának és a vendég védelemnek kellett izgulnia néhány alkalommal. Az eredmény azonban már nem változott, így a Real Madrid végül be tudta húzni a három pontot.

A Real így zsinórban 3. győzelmét aratta a bajnokságban és 5 meccs óta veretlenek. Átmenetileg vezetik is a spanyol bajnokságot a Barcelona előtt, amely majd az Atletico Madrid ellen játszik majd rangadót vasárnap.

Alaves – Real Madrid 1-2
G.: Sergio Ramos (52.), Lucas Perez (65.), Casemiro (69.)