Eb 2020: Rossi véleménye a lehetséges csoportunkról

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2019 december 1. 08:00

A szombati napon kisorsolták az Európa-bajnokság csoportjait, és eldőlt, hogy sikeres Nemzetek Ligája-playoff-szereplés esetén a magyar válogatott minden idők legkeményebb kvartettjébe kerülhet…

Amennyiben a magyar válogatott márciusban legyőzi Bulgáriát idegenben, majd az Izland–Románia párharc győztesét a Puskás Arénában, az Európa-bajnokság F-csoportjába kerül, amelyben világklasszis csapatok várnának rá: az Eb-címvédő portugálokkal és a világbajnoki címvédő franciákkal egyaránt Budapesten, a németekkel Münchenben találkozna a magyar válogatott a csoportkörben. Marco Rossi érthető módon, óvatosan fogalmazott:

“Először természetesen még ki kell jutnunk az Eb-re, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön, még akkor is ha ez nagyon nehéz lesz. Már a Bulgária elleni meccs sem lesz könnyű, és ha azt a meccset megnyerjük, akkor elképzelhető, hogy a roppant erős Izlanddal kell majd játszanunk, igaz, hazai pályán. Ha ezt a két meccset sikerül megnyernünk, akkor pedig hihetetlen csoportban leszünk az Európa-bajnokságon. Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon, és ez ma is bebizonyosodott. Egyértelműen ez a legnehezebb csoport, amelybe kvalifikáció esetén kerülhettünk: három nálunk sokkal erősebb ellenfélről beszélünk, hiszen a 2016-os Európa-bajnokság négy elődöntőséből három a mi csoportunkban van, a negyedikkel pedig a selejtezőkben játszottunk. Nem is szeretnék még ennyire előreszaladni, mert nekünk egyelőre a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálnunk, és arra, hogy ezeken a lehető legjobban teljesítsünk.”