Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a hajrában szerzett Messi-góllal győzte le a Barca az Atletico Madridot – videóval

A spanyol bajnokság 15. fordulójának zárásaként az Atletico Madrid a Barcelonát fogadta a Wanda Metropolitanóban. Nagyon sokáig kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét oldalon voltak helyzetek, de a végül a hajrában Lionel Messi döntött a Barcelona javára. 

Forrás: FC Barcelona Twitter

Az első nagy helyzet az Atletico Madrid nevéhez fűződik, amikor a 7. percben Hermoso lövésébe belekapott Junior Firpo, majd a labda a kapufáról pattant ki. A 20. percben még közelebb jártak a gólhoz, de Hermoso lövését most Ter Stegen védte hihetetlen bravúrral. A 26. percben érkezett a Barcelona első kaput eltaláló lövése, amikor Ivan Rakitic vette át a labdát a tizenhatoson belül, és a kapu közepét célozta meg, de Jan Oblak védett. A 37. percben Suarez próbálkozott egy hatalmas lövéssel a tizenhatos széléről, de a labda végül elkerülte a kaput. A 40. percben ismét Ter Stegen mentette meg a Barcelonát, most Morata fejesét védte bravúrral. Két perccel később azonban egy Barca-szögletet követően Pique fejelt a kapufára. A végére kicsit beszorította a Barca az Atleticót, de az eredmény már nem változott a szünetig.

A második félidőt a Barcelona kezdte jobban, és elég sokáig időztek a hazaiak kapuja előtt, bár nagy helyzetük nem igazán volt. Az 56. percben azonban egy labdavesztésből megindult az Atletico Madrid, nagyon könnyen átszaladt a katalán középpályán, majd Correa első lövése megpattant, Thomas második próbálkozását pedig blokkolták a védők. A Barca ezt követően is fölényben játszott, és a 61. percben Messi próbálkozhatott is, de a bal alsó sarok felé tartó labdáját Oblak védte. Azért az Atleticót sem kellett félteni, mert ha oda kerültek a katalánok kapuja elé, mindig veszélyesek voltak. Az utolsó 10 percre lelassult egy kicsit a meccs, de végül a 86. percben egy nagyon szép Suarez és Messi összjáték után az argentin megszerezte a Barcának a vezetést. A gól után már nem találta a játékát az Atletico Madrid, így nem sok esélyük volt az egyenlítésre, egy utolsó perces szabadrúgást kivéve. Trippier állt a labda mögé, amit be is ívelt középre, de senki nem tudta elfejelni a labdát, ezután pedig Mateu Lahoz le is fújta a mérkőzést.

Atletico Madrid-Barcelona: 0-1 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid) Vezette: Mateu Lahoz
Gólszerzők: – ill. Messi (86.)
Sárga lap: Thomas (8.), Correa (21.), Vitolo (69.), Felipe (73.) ill. Junior Firpo (19.), Pique (32.), Rakitic (51.), Lenglet (65.)
Kiállítás: – ill. –

Atletico Madrid: Oblak, Saul, Hermoso, Felipe, Trippier, Koke, Thomas, Herrera (Lodi, 88.), Correa (Lemar, 73.), Joao Felix (Vitolo, 66.), Morata. Vezetőedző: Diego Simeone

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique (Umtiti, 83.), Lenglet, Junior Firpo, Arthur (Vidal, 73.), Rakitic, De Jong, Messi, Griezmann, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

A 15. forduló eredményei:

Péntek:
Celta Vigo-Valladolid: 0-0

Szombat:
Alaves-Real Madrid: 1-2
Real Sociedad-Eibar: 4-1
Mallorca-Betis: 1-2
Valencia-Villarreal 2-1

Vasárnap:
Sevilla-Leganes: 1-0
Athletic Bilbao-Granada: 2-0
Espanyol-Osasuna: 2-4
Getafe-Levante: 4-0
Atletico Madrid-Barcelona:

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: