Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: az UEFA elnöke fél a terrorizmustól

Politikai és világnézetektől eltekintve is megváltozott az élet Európában. Ugyan a terrorizmus (még) továbbra sem mindennapjaink sajnálatos része, ám tagadhatatlan, hogy a kontinens nyugati felének nagyvárosai időről időre elszenvedik az előző évszázadokban elkövetett kollektív bűneik lenyomatát. Késelések, lövöldözések, robbantások, véletlenszerűen megtámadott civilek tucatjai, százai. Sérültek testben és lélekben. Halottak örökre.

Amíg a 2000-es Európa-bajnokság idején az angol és német huligánok jelentették az egyébként nem elhanyagolható biztonsági kockázatot, manapság olyan, általában észak-afrikai vagy közel-keleti idióták tartják rettegésben Európát, mint a pár nappal ezelőtti londoni terrorista.

A Koránt csak hírből ismerő, ám saját magukat a mindenhatójuk által hőssé emelendő harcosnak képzelő, a muszlimra szégyent hozó barbárok támadásai sajnos komoly fenyegetést jelentenek a jövő évi kontinens torna idején is. Bár az előző Eb-k bár kiváló alkalmat nyújtottak a nagyvilág megbotránkoztatására, szerencsére eddig még nem történt tragédia.

Természetesen az UEFA és az érintett rendező városok, országok rendőrségei szorosan együttműködnek a minél biztonságosabb lebonyolítás érdekében. Ám az európai szövetség elnöke, Aleksander Ceferin elárulta, hogy komolyan tart a terrorizmustól, például London esetében is, ahol nagyon szűkösek a területek és a lehetőségek a szurkolói zónák biztosítására.