Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Rashford duplájával győzte le Mourinho Tottenhamét az MU – videóval

Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Manchester United és a Tottenham, amelyen főleg a hazaiak domináltak. A vezetést is hamar megszerezték a manchesteriek, és bár egyenlítettek a londoniak, egy büntető döntött végül az MU javára. José Mourinho így a volt csapata elleni első mérkőzését vereséggel zárta. 

Forrás: premierleague.com

A hazaiak játszottak fölényben az első félidőben, és nagyon hamar, már a 6. percben megszerezték a vezetést egy éles szögből lőtt Rashford-találattal. A 23. percben ismét közel járt a gólhoz a MU, de Greenwood lövését Gazzaniga hatalmasat vetődve védte. Néhány percen belül Rashfordnak két nagy helyzete is volt: az angol támadó először a 25. percben egy szép lövésből a felsőlécet találta el, majd a 27. percben a tizenhatosról próbálkozott, amit Gazzanigának kellett bravúrral védenie. A 39. percben azonban a Tottenham az első igazi helyzetéből egyenlíteni tudott. De Gea több próbálkozást is védett, de a labda végül Dele Alli elé került, aki gyönyörű mozdulattal végül a kapu bal oldalába lőtt. Ezt követően már nem változott a meccs állása a szünetig.

A második félidő egy Manchester United büntetővel kezdődött, és a Sissoko szabálytalansága miatt kapott tizenegyest Rashford értékesítette is a 49. percben, ezzel ismét megszerezve csapatának a vezetést. Az 52. percben Szon cselezte végig a hazaiak védősorát, és várt a megfelelő pillanatra, de végül Fred bele tudott vetődni a lövésébe, ezzel megelőzve az egyenlítést. Ezt követően kicsit eseménytelenebbé vált a mérkőzés, és nem érkeztek a helyzetek egyik oldalon sem, és nagyon úgy tűnt, hogy ez eredmény már nem fog változni. Az utolsó, 94. percben azonban még ott volt a lehetőség Dele Alli előtt, hogy legalább egy pontot gyűjtsön a csapatának, de az angol középpályás végül hiába célozta meg a jobb sarkot, De Gea védeni tudott.

Manchester United-Tottenham: 2-1 (1-1)
Helyszín: Old Trafford Manchester) Vezette: Paul Tierney
Gólszerzők: Rashford (6. 49.)  ill. Alli (39.)
Sárga lap: – ill. Winks (13.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester United: De Gea, Young, Maguire, Lindelof, Wan-Bissaka, Fred, McTominay, Lingard (Shaw, 87.), James, Rashford, Greenwood (Pereira, 80.). Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

Tottenham: Gazzaniga, Aurier, Sanchez, Alderweireld, Vertonghen, Winks (N’dombele 70.), , Sissoko (Lo Celso, 86.), Lucas (Eriksen, 64.), Alli, Szon, Kane. Vezetőedző: José Mourinho

A forduló további eredményei és programja:

Kedd:
Crystal Palace 1–0 Bournemouth
Burnley 1–4 Manchester City

Szerda:
Manchester United 2–1 Tottenham
Southampton 2–1 Norwich
Wolves 2–0 West Ham
21:15 Liverpool – Everton

Csütörtök:
20:30 Sheffield United – Newcastle (Tv: Spíler 1)
21:15 Arsenal – Brighton (Tv: Digisport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: