Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott: a PSG sztárja hisz a jó szereplésben

A 2017-es lebőgés, azaz a tavalyi, oroszországi Világbajnokságról való lemaradás óta látványosan összekapta magát az olasz válogatott. Roberto Mancini fiatalos csapatot épített fel, amelynek már egyetlen tagja sem 2006-os hős. Az olaszok egyik fontos alapembere, Marco Verratti pedig nagyon bizakodó a 2020-as Európa-bajnokságot megelőzően.

Olaszország nagyon magabiztosan kvalifikálta magát a jövő évi kontinenstornára. Példának okáért a „Squadra Azzurra” egy sima, 9-1-es, örmények elleni győzelemmel zárta a selejtezősorozatot. Az olaszok várható bizakodását pedig tovább növeli a tény, hogy nem éppen halálcsoportnak nevezhető négyesbe kerültek a tehetséges törökök, a jellegtelen svájciak és az egyébként gyenge walesiek mellé.

A Paris Saint-Germain ásza, Marco Verratti bár tisztelettel áll az Európa-bajnokság jelentette kihíváshoz, szavaiból érthető magabiztosság árad:

„Mancini megértette, hogy miután elértük a mélypontot, valami újat kellett építenie. Visszaadta a játékosok lelkesedését, magabiztosságát, kihasználva a tulajdonságaikat. Korábban ez nem történt meg. Az erős identitásra egyszerű ötletekkel alapozott. Ő a megfelelő edző. Nem szabad túlreagálnunk az eddigi eredményeinket, de ha ugyanezzel a mentalitással folytatjuk, és játsszuk a játékunkat, akkor megmutathatjuk a tudásunkat. Mi sem vagyunk alacsonyabb rendűek senkinel. Persze vannak olyan csapatok, amelyek nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint például a franciák, vagy hosszabb ideje játszana együtt, mint a belgák. A három római meccs segíthet nekünk, és Mancini tudja, hogyan kell nyomást gyakorolni még a legfiatalabbakra is.”

– nyilatkozott a 27 éves középpályás, a Gazetta dello Sportnak.