Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eupa-liga. Ezúttal sem kapott ki, de kiesett az FTC!

Az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában a fradinak nem sikerült győznie a Ludogorec otthonában, így eldőlt, hogy búcsúzott a sorozattól.

(Kép: rangado.24.hu)

Jól kezdett a Ferencváros. Agresszív játéka meglepte a bolgárokat, mi több helyzetei is adódtak a “zöld-fehéreknek”: Előtt Zubkov, majd Isael is gólhelyzetbe került, de Iliev kapus a helyén volt.

A 20. percben könnyen vezethetett is volna a fradi, csakhogy a szlovák játékvezető volt talán az egyetlen, aki nem látta Cicinho egyértelműnek tűnő kezezését a tizenhatoson belül – Ha lett volna videóbíró…

Talán ez az elmaradt ítélet is megfogta kicsit a Rebrov-csapatot, hiszen jöttek a hibák, eladott labdák. A 27. percben Marcelinho csapott le egy saját térfelünkön elpasszolt labdára, egyből tálalt Lukoki elé, a kongói támadó pedig köszönte szépen, Dibusszal szemben nem hibázott. (1-0)

A gól kicsit még lejjebb lökte a fradit, ám szerencsére ez a sokk nem tartott sokáig, hiszen odaszögezte ellenfelét olykor a kapuhoz a magyar csapat. Boli ollózott, Frimpong még kapufát is lőtt közelről, de az egyenlítés sajnos nem jött össze.

A szünet után ment előre becsülettel a fradi, próbálkozott is, hol közelről, hol távolról, de a gól nem akart összejönni.

A legnagyobb helyzetet Isael hagyta ki a 68. percben: egy jobbról laposan belőtt labdát nem sikerült közelről a kapuba továbbítania.

Ahogy telt az idő, mintha a bolgárok is érezték volna, hogy ezen az estén az FTC-nek bizony nem fog összejönni a gólszerzés, nem igazán erőltették a támadásaikat. Persze voltak azért veszélyes ellentámadások, Blazic egyszer még a  gólvonalról is mentett Marcelinho löbbölésénél a hajrában (…)

(…) gólt viszont végül csak a Ferencváros szerzett, csak hát Signevich 94. percben szerzett szép fejese túl későn jött. (1-1)

Az FTC ezúttal sem kapott ki idegenben az Európa-liga főtábláján, viszont búcsúzott a sorozattól.
Emlékezetes ‘kupaősz’ kerekedett belőle, melynek végén nem csak a csapatot, de az őket a razgradi hidegben is az utolsó pillanatig buzdító fradi-tábornak is jár az elismerés.

Ludogorec – FTC 1-1 (1-0)
Ludogorec Aréna, Vezette: M. Jug (szlovák)
Gólszerzők: Lukoki (24.) illetve Signevich (94.)
Sárga lap: Terziev (59.) illetve Frimpong (27.), Botka (66.)
Piros lap: –

Ludogorec: Iliev – Nedyalkov, Grigore, Terziev, Cicinho – Marcelinho, Anicet, Badji – Lukoki (Tchibota, 77-), Keserü (Ikoko, 91.), Wanderson (Dyakov, 84.). Vezetőedző: Alexi Zhelyakov

FTC: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Heister – Sigér (Skvarka, 79.), Kharatin (Ihatenko, 84.) – Isael, Zubkov, Tokmac – Boli (Signevich, 84.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov