Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: mégis itthon játszhatjuk a Bulgária elleni pótselejtezőt?

Kiril Domuszcsiev, a Ludogorec tulajdonosa – aki tagja a Bolgár Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának – a Ferencváros elleni Európa-liga-csoportmérkőzés után árulta el: komolyan tart attól, hogy nem Szófia, hanem Budapest ad majd otthont a jövő márciusi Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjének.

Az UEFA arra kérte a bolgár szövetséget, hogy a márciusi, Magyarország elleni pótselejtezőre tegye lehetővé a videobíró, vagyis a VAR használatát Szófiában. Akkor ezt a hírt először egy bolgár újságíró, Metodi Sumanov tette közzé Twitteren, és Domuszcsiev mostani nyilatkozatát is ő osztotta meg.

„Az UEFA illetékesei tartanak attól, hogy nem tudjuk megvalósítani a VAR alkalmazását a jövő tavasszal esedékes Nemzetek Ligája-playoff elődöntőjére, Magyarország ellen. Amennyiben ez nem jön össze, Magyarországon kell majd játszanunk” – idézte a bolgár újságíró a Ludogorec tulajdonosát Twitteren.

Ha a bolgár szövetség nem tudja biztosítani a videóbíró működését tavaszig, akkor előfordulhat, hogy a Puskás Arénában kell megrendezni az egymeccses elődöntőt, ám egyelőre hivatalos információt sem a szövetség, sem az UEFA nem közölt a kérdést illetően.

Európa-bajnoki pótselejtező
A-liga

2020. március 26
.
20:45: Izland–Románia
20:45: Bulgária–Magyarország
Március 31.

20:45: Bulgária/Magyarország–Izland/Románia