Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Katalán botrány! Mi lesz az El Clásicóval?

A korábbról elhalasztott El Clásicót jövő szerdán kísérli meg lejátszani a Barcelona és a Real Madrid, azonban a jelek szerint egyáltalán nem biztos, hogy zavargások és botrány nélkül le fogják tudni bonyolítani a klasszikus rangadót…

Spanyol lapinformációk szerint a katalán hatóságok tartanak attól, hogy a feszült politikai helyzetben zavargások törhetnek ki jövő szerdán a Barcelona és a Real Madrid csúcsmérkőzése előtt, alatt és után, így rendkívüli biztonsági intézkedések előzik meg a rangadót.

A La Liga mindenkori szupermeccse előtt – a pénteki bejelentés szerint – a biztonsági erők háromezer tagja igyekszik a rendet fenntartani a Camp Nou stadionban és annak környékén. A mozgósítás előzményeként a katalán függetlenségpárti tüntetők megmozdulást hirdettek a stadion körül, a demonstrációt az este nyolckor kezdődő mérkőzéshez igazítva, alig négy órával annak kezdete előtt. A tartomány függetlenségéért küzdők legradikálisabbja, a Tsunami Democratic azt közölte, hogy legalább 18 ezer embert vár a spanyol kormányzat elleni tiltakozó akcióra – írja az MTI.

Az idei szezon első El Clásicóját eredetileg október 26-án rendezték volna, ám a heves katalóniai tüntetések miatt elhalasztották és december 18-ra írták ki az új időpontot.