Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappé-dupla és sima PSG-győzelem a forduló zárómeccsén – videóval

A francia bajnokság 18. fordulójában a PSG a St. Etienne otthonába látogatott. A hazaiak már az első félidőben emberhátrányba kerültek, amit ki is használtak a párizsiak, és egy Mbappé-dupla mellett Parades és Icardi is betalált. A PSG továbbra is magabiztosan vezeti a francia bajnoki tabellát, míg a St. Etienne nem tudott így ellépni a középmezőnytől. 

Forrás: leparisien.fr

Sokkal jobban kezdett a PSG a St. Etienne ellen, és nagyom hamar, már a 10. percben megszerezte a vezetést. Bernat lövését még bravúrral védte a kapus, de a labda Parades elé került, aki távolról, laposan lőtt a kapuba. A 13. percben Mbappé is betalált, de ezt a gólt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A 25. percben emberelőnybe is kerültek a vendégek, amikor durva belépője után Aholout azonnali pirossal kiállították. Neymar többször is próbálkozott a félidőben, de minden lövését védte Ruffier. A 43. perben azonban megszerezték második találatukat is a párizsiak, amikor Mbappé tört át a védelmen, majd a kapust is kicselezve lőtt a kapuba.

A második játékrész egy hazai helyzettel indult, amikor az 50. percben, amikor Bouanga fejelhetett jó helyzetből, de a labda egy hajszálnyival elkerülte a kapu jobb oldalát. Az 55. percben azonban már Di Maria lövése csattant ki a jobb kapufáról. A 62. percben ráadásul egy büntetőt is kapott a PSG, amit Neymar vállalt el, de kihagyta. Az emberelőny továbbra is fölényt biztosított a párizsiaknak, és a 72. percben a harmadik góljukat is megszerezték. Kurzawa beadása elment a kapus és a védők előtt, de Icardi lecsapott a labdára, és a kapu közepébe lőtt. A mérkőzést végül a 89. percben zárta le Mbappé, miután végigszlalomozott a védők között, és egy nagyon szép gólt lőtt a bal alsó sarokba.

St. Etienne-PSG: 0-4 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Parades (10.), Mbappé (43. 89.), Icardi (72.)
Sárga lap: Trauco (21.) ill. Diallo (40.)
Kiállítás: Ahoulo (25.) ill. –

A forduló további eredményei:

Péntek:
Lille
-Montpellier: 2-1

Szombat:
Metz-Olympique Marseilles: 1-1
Toulouse-Reims: 0-1
Nimes-Nantes: 0-1
Brest-Nice: 0-0
Angers-Monaco: 0-0
Amiens-Dijon: 1-1

Vasárnap:
Bordeaux-Strasbourg: 0-1
Lyon-Rennes: 0-1
St. Etienne-PSG: 0-3

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: