Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: Zidane nem csak csapatára lehet büszke!

A blancók trénere azzal, hogy csapata gól nélküli döntetlent játszott a Camp Nouban egy sajátos csúcsot állított fel az El Clásicók történelmében.

(Kép: reutersmedia.net)

Zidane lett ugyanis az első Real-tréner, aki zsinórban öt egymást követő Barca elleni, idegenbeli fellépésén nem kap ki a Real Madrid élén (3 döntetlen és 2 győzelem – a szerk.).

A francia tréner egyébként büszke lehet csapata hozzáállására is, hiszen a statisztikák is mutatják, hogy sikerült olykor a Barca fölé nőniük. A Real 17 kapura lövésével szemben a katalánoknak 9 kísérletük volt, ráadásul Gareth Bale-nek volt egy meg nem adott gólja is…

Zidane talán nem meglepő, hogy elégedettnek is tűnt a lefújást követően, bár elismerte, lehet, hogy egy kis szerencsével még jobb eredményt elérhettek volna.

“Abszolút boldog vagyok a játékosaim hozzáállása miatt. Remekül futballoztunk, ezt pedig a Camp Nouban nem könnyű megtenni. Már csak a gól hiányzott a játékunkból. Talán többet érdemeltünk volna az egy pontnál. De a futball már csak ilyen, ha vannak lehetőségeid, élned kell velük.” – Fogalmazott Zidane.