Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: így fogadta utódját Ljungberg

Unai Emery közelmúltbeli kirúgása után házon belülről érkezett a „tűzoltó” az Arsenalnál. Fredrik Ljungberg talán kissé kényszeredetten, azonban tiszta szívvel vállalta el az ideiglenes megbízatást, mint menedzser. A kihívás azonban tegnap véget ért, ugyanis Mikel Arteta lett az új edző.

Nem meglepő módon az egyelőre még felkészületlen Ljungberg nem tudott csodát tenni az Arsenal kispadján, így alighanem örömmel adta át helyét Mikel Artetanak. A svéd persze nem marad munka nélkül, ugyanis a hírek szerint ő is az új menedzser stábját fogja erősíteni. Ezzel pedig hivatalosnak tekinthető, hogy Per Mertesacker és Ljungberg mellett újabb, korábbi Arsenal-játékos dolgozhat a klub kispadján.

A Manchester Citytől megszerzett (kivásárolt) Arteta talán tapasztaltabbnak tűnik, lévén évekkel ezelőtt sokat tanult Wengertől, aki tudatosan készítette fel a baszkot az edzői pályára. Arról nem is beszélve, hogy Pep Guardiola segédjeként is volt mit látnia. Ennek fényében pedig nem is meglepő, hogy Ljungberg nyugodtan adta át helyét Artetanak:

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy az elmúlt hetekben segíthettem a szeretett klubomat, és nagyon örülök, hogy ott lehetek Artetaval, és a munkatársa lehetek.”

– üdvözölte új főnökét a Twitteren, az egykori különc klublegenda.