Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazájában állt edzőnek az idén visszavonult uruguayi legenda – HIVATALOS

Az uruguayi bajnokság 2019-es döntőse a pénteki napon hivatalos csatornáin bejelentette, hogy az ország egykori legendás játékosa, Diego Forlán veszi át a csapat irányítását…

A visszavonulását nyáron bejelentő Diego Forlán lett a Penarol csapatának újdonsült vezetőedzője, miután az 50-szeres uruguayi bajnok az elmúlt kiírásban elbukta a bajnoki döntőt a Nacional csapatával szemben – ez lesz az első tréneri megbízatása.

A 40. életévében járó Forlán annak idején, 2002-ben igazolt át az argentin Independiente csapatától az öreg kontinensre, és két éven át a Manchester United futballistája volt, majd Spanyolországban tudta letenni a névjegyét a Villarreal (2004-2007) és az Atlético Madrid (2007-2011) csapataiban. Később még a milánói Interben volt egy próbálkozása, majd Dél-Amerikában és a Távol-Keleten is megfordult, de régi formáját már nem tudta idézni, és a sérülések sem kerülték el őt.

Forlán utánpótlás korában megfordult már a montevideói egyesületben, illetve később a 2015-2016-os szezonban is visszatért hozzájuk, mostantól pedig edzőként dolgozhat a klub sikereiért – az egyértelmű céljuk a bajnoki trón visszaszerzése lesz a következő idényben.

Az uruguayi válogatott címeres mezében Forlán neve mellé 36 találat került 112 meccs alatt, és természetesen tagja volt a 2010-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő nemzeti együttesnek.