Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kiütés! Az Atalanta taszította még mélyebbre a Milant – videóval

Az Inter tegnapi sima győzelme után vasárnap délután a városi rivális AC Milan regionális rangadójával folytatódott az olasz bajnokság (Serie A) idei utolsó, 17. fordulója…

A középmezőnyből feljebb vágyó AC Milan vasárnap délben az Atalanta otthonába volt hivatalos egy lombardiai derbire. Ahogyan arra számítani lehetett, az elmúlt négy fordulóban veretlen Rossonerinek nem volt egyszerű dolga Bergamóban. Sőt, a BL-ben első évében a legjobb 16 közé jutó Atalanta már az első tíz perc végeztével megszerezte a vezetést, amikor Alejandro ‘Papu’ Gomez balról betört a kapu előterébe, és két védő társaságában védhetetlenül bombázott a léc alá. Röviddel később akár növelhették is volna az előnyt, de a Milant is megjárt Pasalic a felső lécet találta el, nem sokkal a szünet előtt pedig Donnarumma védte bravúrral Ilicic kísérletét. A szünet után viszont megtört a jég, s a remekül játszó Atalanta kihasználta a helyzeteit: Mario Pasalic tökéletesen lőtte ki a hosszú sarkot a büntetőterületen belülről, majd elegáns gólpasszal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Josip Ilicic-et. Az utolsó húsz percen belül a szlovén középpályás egy félelmetes átlövés góllal adta meg a kegyelemdöfést a széteső milánóiaknak. A végeredményt a csereként beállt Luis Muriel állította be egy ziccergóllal a hajrában.

Magabiztos győzelmével az Atalanta az ötödik helyre lépett fel, míg a Milan a középmezőnyből várhatja a 2020-as folytatást, de aligha fognak kellemesen telni az ünnepek a Rossonerinél egy ilyen csapást követően.

Atalanta – AC Milan 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Gomez (10.), Pasalic (61.), Ilicic (63., 72.), Muriel (83.) ill.

 

A 17. forduló eddigi eredményei

Sampdoria – Juventus 1-2
Fiorentina – AS Roma 1-4
Udinese – Cagliari 2-1
Inter – Genoa 4-0
Torino – SPAL 1-2
Atalanta – AC Milan 5-0

A 17. forduló további programja

Vasárnap, 15:00 Lecce – Bologna (tv: Digi Sport 2)
Vasárnap, 15:00 Parma – Brescia (tv: Digi Sport 1)
Vasárnap, 20:45 Sassuolo – Napoli (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye