Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két Real Madrid játékos értéke is megduplázódott idén

A Real Madrid jelenleg a második helyen áll a spanyol bajnoki tabellán két ponttal lemaradva a Barcelonától. A csapatuk egyik legjobbja ebben a szezonban Fede Valverde, akinek az értéke megduplázódott 2019-ben, de nem ő az egyetlen Real Madrid játékos, akinek szintén ennyit nőtt az ára idén.

Fede Valverde y Martin Odegaard.

Forrás: AS

A Real Madrid két nagy tehetségének is megduplázódott a piaci értéke 2019-ben a transfermarkt.de adatai szerint, amellyel csúcstartók lettek a spanyol bajnokságban. Fede Valverde és Martin Ödegaard mindketten még csak 21 évesek, de remek szezont futnak jelenleg. A Transfermarkt egy évvel ezelőtt még csak 20 millió euróra értékelte őket, de az év végére már mindketten 50 millió eurónál állnak.

Ödegaard ebben a szezonban a Real Sociedadnál játszik kölcsönben, és eddig remek teljesítményt nyújt. A norvég középpályás 2015-ben csatlakozott a Real Madridhoz mindössze 16 évesen, és már akkor Európa egyik legígéretesebb tehetségének tartották. Az első szezonját a Castillánál töltötte, de teljesítménye nem felelt meg az elvárásoknak. Az értéke folyamatosan csökkent, olyannyira, hogy mielőtt kölcsön adták volna a Vitessének, 2017 nyarán mindössze 1,5 millió eurón állt. Ott viszont kezdtek előjönni a képességei, rendszeres kezdő volt, és az értéke ismét csak megugrott, most 15 millió euróra. A királyi gárda viszont ismét kölcsön adta, most a Real Sociedadnak, ahol nagyon gyorsan fejlődött. Minden meccset végigjátszott eddig, kivéve kettőt sérülés miatt, és remekül teljesített ezeken. Szeptember elején már 20 millió euróra értékelték, és ez négy hónap elteltével már 50 millióra nőtt. Ödegaard 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett eddig a baszk klubban a szezonban, ahol Mikel Oyarzabal (60 millió euró) után a csapat második legértékesebb játékosa.

Fede Valverde esete egészen más volt, mint Ödegaardé. Az uruguayi középpályás fejlődése kis lépésekben haladt, ám az elmúlt hónapokban ezek a lépések óriási ugrásokká váltak, olyannyira, hogy most már ő lett az egyik legnagyobb fiatal tehetség Európában. Valverde 2016-ban érkezett a Castillába 18 évesen, és akkoriban még csak 500 ezer euróra értékelték, de a Real Madrid 5 milliót adott érte, ami mostanra már csak aprópénznek tűnik. A madridiak második csapatában rendszeres játéklehetőséget kapott, és a 2017-es U20-világbajnokságon is részt vehetett Urguay színeben, amely után a piaci ára 3 millió euróra emelkedett. Ezt követően a Deportivo La Corunához került kölcsönbe, ahol bár nem volt egyszerű a szezonja, köszönhetően a csapat kiesésének az első osztályból, így is sok lehetőséget kapott és az értéke is megduplázódott 6 millió euróra 2018 nyarára. Az első csapatban akkor kapott lehetőséget, amikor Santiago  Solari átvette Julen Lopetegui helyét a csapat élén. Az argentin sok játéklehetőséget adott neki, ezt pedig Zinedine Zidane is folytatta, így a tavalyi szezon végére már 20 millió euróra nőtt az ára. Valverdének ebben a szezonban sikerült megszilárdítania helyét a Zidane csapatában és eddig 18 alkalommal léphetett pályára, amelyeken 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett eddig. Most 50 millió euró a piac értéke, amivel Hazard (120), Varane (80), Casemiro (70), Kroos (60) és a Courtois (55) mögött a hatodik, de érdekesség, hogy megelőzi Luis Suárezt is, akinek most 40 millió euró a ára.